diumenge, 29 de juny del 2014

Pastís de mousse de llimona


Aquest és un pastís molt fàcil i molt ràpid, que no necessita forn. També molt lleuger, perquè no porta ni farina ni ou ni greixos. I molt refrescant!...

Tenia mig brick de llet evaporada a la nevera que volia gastar. La primera idea va ser fer una mousse de llimona, però després vaig pensar que si hi afegia una mica de gelatina, podia fer un pastís. A més, així evitava el problema que té aquesta mousse, que com està feta només amb llet evaporada, al cap d’unes hores perd consistència i es va tornant líquida... 

La veritat és que va quedar molt bo. A veure si us animeu a fer-lo!


 






Ingredients:    Llet evaporada (250 g=1/2 brick)

                        1 llimona grossa (la pell i el suc)

                        3 cullerades de sucre llustre

                        3 fulls de gelatina neutra

                        Galetes maria

                        Mantega



Amb aquestes quantitats surt un pastís com el de la foto (per a 3 o 4 racions)





Preparació:

Cal que la llet evaporada porti com a mínim 24 hores a la nevera, perquè estigui ben freda.








Folrem els laterals d’un motlle desmuntable o bé d’un cèrcol amb film i ho posem a sobre de la safata o el plat on volem servir el pastís.







Trinxem les galetes amb la mantega a la picadora fins que quedi una pasta. L’aboquem al plat i ho repartim fins cobrir-ne tota la superfície, fent pressió perquè ens quedi una base compacta. 






Ho posem a la nevera perquè agafi consistència.

Ratllem la pell de la llimona i després l’expremem.

Posem la gelatina en remull en un cassó amb una mica d’aigua.









Posem la llet evaporada en un bol i la batem amb la batedora de varetes. Quan comeni a agafar cos i sense deixar de batre, afegim el suc i la pell de llimona (quan afegim el suc de llimona la barreja es torna més consistent) i després el sucre, a poc a poc.

Escalfem una mica (molt poc) el cassó amb la gelatina. Ho treiem del foc i sacsegem el cassó fins que la gelatina s’hagi desfet del tot.

Afegim la gelatina a la mousse, i ho batem tot junt fins que quedi ben integrada.

Aboquem la barreja dins del motlle i ho posem a la nevera perquè agafi consistència. 

En un parell d’hores, ja està a punt de menjar, però és més bo si porta més temps a la nevera.

Bon profit!
 





 

1 comentari:

  1. Una mousse més lleugera que les habituals, al portar llet evaporada. I, amb la gelatina, problema resolt. Molt bona proposta. Petons.

    ResponElimina