Aquest
és un plat molt senzill, però molt bo i refrescant. Si disposem d’uns bons
tomàquets aconseguirem un àpat de luxe!.
Ingredients: tomàquets de pera madurs
pa d’1 o 2 dies
1 gra d'all
Vinagre
Oli d’oliva
Sal
Pernil ibèric
Podem fer servir qualsevol altre tipus de tomàquet, però els millors per aquest plat són els “plens”, és a dir, amb molta polpa. Els de pera van molt bé perquè a més de tenir molta polpa, les llavors es treuen fàcilment.
La quantitat de pa que haguem de posar dependrà de la quantitat de tomàquet i de si volem que ens quedi un salmorejo més o menys consistent. El millor és no posar-ne massa i anar-ne afegint fins que aconseguim el punt que ens agradi.
La quantitat d’all i de vinagre també depèn del nostre gust. També és aconsellable no posar-ne massa d’entrada. És millor haver-ne d’afegir una mica que arriscar-nos a què ens quedi massa fort...
pa d’1 o 2 dies
1 gra d'all
Vinagre
Oli d’oliva
Sal
Pernil ibèric
Podem fer servir qualsevol altre tipus de tomàquet, però els millors per aquest plat són els “plens”, és a dir, amb molta polpa. Els de pera van molt bé perquè a més de tenir molta polpa, les llavors es treuen fàcilment.
La quantitat de pa que haguem de posar dependrà de la quantitat de tomàquet i de si volem que ens quedi un salmorejo més o menys consistent. El millor és no posar-ne massa i anar-ne afegint fins que aconseguim el punt que ens agradi.
La quantitat d’all i de vinagre també depèn del nostre gust. També és aconsellable no posar-ne massa d’entrada. És millor haver-ne d’afegir una mica que arriscar-nos a què ens quedi massa fort...
Preparació:
Treiem la crosta del pa i tallem la molla a trossos. La posem en un recipient i hi afegim aigua suficient perquè s’empapi bé. Ho deixem una estona.
Mentrestant pelem els tomàquets. La forma “tradicional” de pelar els tomàquets és escaldant-los uns segons, però jo ho faig directament amb el pelador i em va bé...
Obrim els tomàquets i treiem les llavors. Els fem a trossos
i els posem al got de la batedora o en un bol gros o una enciamera.
Treiem la crosta del pa i tallem la molla a trossos. La posem en un recipient i hi afegim aigua suficient perquè s’empapi bé. Ho deixem una estona.
Mentrestant pelem els tomàquets. La forma “tradicional” de pelar els tomàquets és escaldant-los uns segons, però jo ho faig directament amb el pelador i em va bé...
Obrim els tomàquets i treiem les llavors. Els fem a trossos
i els posem al got de la batedora o en un bol gros o una enciamera.
Pelem l’all, el tallem a trossets i l’afegim al
tomàquet.
Escorrem la molla de pa i l’afegim al tomàquet. Posem un bon raig d’oli, una mica de vinagre i sal.
Ho trinxem amb la batedora fins que ens quedi una pasta ben fina.
Ens ha de quedar fi però consistent. Si està massa líquid, afegim més pa.
Ho tastem i si cal afegim més all i vinagre.
Ho posem a la nevera fins al moment de servir. S’ha de menjar ben fred!.
Tallem el pernil ibèric a trossets.
Al moment de menjar, repartim el salmorejo en bols individuals. Hi tirem per sobre un bon raig d’oli d’oliva i uns trossets de pernil ibèric.
Boníssim!
Escorrem la molla de pa i l’afegim al tomàquet. Posem un bon raig d’oli, una mica de vinagre i sal.
Ho trinxem amb la batedora fins que ens quedi una pasta ben fina.
Ens ha de quedar fi però consistent. Si està massa líquid, afegim més pa.
Ho tastem i si cal afegim més all i vinagre.
Ho posem a la nevera fins al moment de servir. S’ha de menjar ben fred!.
Tallem el pernil ibèric a trossets.
Al moment de menjar, repartim el salmorejo en bols individuals. Hi tirem per sobre un bon raig d’oli d’oliva i uns trossets de pernil ibèric.
Boníssim!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada