dilluns, 19 de febrer del 2018

Peus de porc amb salsa


Aquesta és una recepta totalment nova: mai havia fet peus de porc, i tampoc tenia cap referent del receptari familiar perquè als meus pares no els hi agradaven i per tant la meva mare no en feia. 

Però al Josep Maria, el meu marit, i a mí sí que ens agraden, i alguna vegada en demanem quan anem a dinar al restaurant. 

O sigui que l’altre dia em vaig decidir a fer-ne!. 

Vam comprar els peus de porc ja cuits a la nostra tocineria de referència, la Xarcuteria Planas, vaig mirar diferents receptes per inspirar-me, i aquí teniu el resultat. 

No els vaig poder fer amb la cassola de fang perquè l’altre dia se’m va esquerdar la que tenia i encara no n’he pogut comprar una altra. Però la veritat és que van quedar molt bons!








Ingredients:     Peus de porc bullits (de la Xarcuteria Planas, és clar)
                         1 tall gruixut de cansalada viada (1 cm de gruix aprox.)
                         1 ceba de figueres
                         2 grans d’all
                         2 tomàquets madurs
                         1 fulla de llorer
                         1 branca de farigola
                         ½ got de vi blanc
                         1 cullerada de farina
                         Pebre vermell dolç i picant de la Vera (La Chinata)
                         Mongetes cuites 


Preparació: 

Tallem la cansalada a tires.

Tallem la ceba a trossets petits i els alls a làmines.

A una paella amb una mica d’oli fregim la cansalada. Quan estigui rossa, la retirem i la reservem.

Al mateix oli, posem la ceba i l’all i ho sofregim a foc fluix. 

Quan la ceba estigui transparent, afegim el tomàquet ratllat, el llorer i la farigola. Ho remenem i ho deixem coure. 

Quan el tomàquet estigui cuit, afegim el vi. Remenem i deixem reduir. 

Afegim la farina, la barregem bé amb el sofregit i afegim aigua (més o menys la quantitat suficient per cobrir els peus). Posem sal i els dos pebres vermells (la quantitat de cada tipus de pebre dependrà de si volem la salsa més o menys picant). 

Ho deixem coure de 10 a 15’.

Posem els peus de porc i la cansalada a una cassola.

Colem la salsa amb el colador xinès i l’afegim a la cassola. Ho deixem coure tot junt a foc fluix aproximadament ½ hora, perquè es barregin bé els sabors. Si veiem que la salsa ha quedat poc espessa, afegim una mica més de farina barrejada amb aigua freda.
 
Ho deixem reposar (és millor fer-ho d’un dia per l’altre).

Una estona abans de servir-ho, afegim les mongetes a la cassola i ho deixem coure tot junt uns minuts.  







I a taula!













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada