diumenge, 4 de febrer del 2018

Milfulls de mascarpone i xocolata


Aquesta ha estat una recepta improvisada...

Volia fer alguna cosa per postres però m’he decidit a mig matí, o sigui que no tenia temps de fer res que requerís una cocció llarga o molta estona per refredar-se. 

Aleshores he recordat que tenia una làmina de pasta de full a la nevera i també una terrina de mascarpone, i se m’ha acudit fer aquest milfulls

La veritat és que ha quedat molt bo!. El penso repetir!









Ingredients:             1 làmina de pasta de full rectangular
                            1 ou
                            2 cullerades de sucre
                            250 g de mascarpone 
                            1 copeta de rom
                            150 ml de nata per muntar (35% MG)
                            100 g de xocolata Nestlé postres 


Preparació: 

Encenem el forn a 180º C.

Estenem la pasta de full (si no porta paper vegetal a sota, empolsinem el marbre amb una mica de farina o posen un full de paper vegetal perquè no se’ns enganxi). 

La tallem per la meitat, fent dos rectangles de la mateixa mida. Els posem a la safata del forn i els punxem bé per tota la superfície amb una forquilla perquè no pugin. 





 


Els coem al forn fins que estiguin rossos (uns 20’, segons el forn). 

Un cop la pasta de full estuigui cuita, la treiem del forn i la deixem refredar a sobre d’una reixeta (es refreda molt de pressa).







Mentre es refreda la pasta de full, fem la mousse de mascarpone:

Separem el rovell d’ou de la clara. 

Muntem la clara a punt de neu. La reservem a la nevera. 

Muntem el rovell d’ou amb el sucre, fins que blanquegi. 

Hi afegim el rom i seguim batent fins que quedi ben integrat. 

Afegim el mascarpone en dues o tres tongades, mentre seguim batent. Quan estigui ben integrat i hagi agafat una mica de consistència, ho reservem a la nevera.

Muntem 50 ml de nata i l’afegim a la crema de mascarpone. 

Remenem bé fins que s’integri bé. 

Afegim la clara muntada, en dues o tres tongades, remenant amb cura perquè s’integri però no se’ns baixi. 

Ho reservem a la nevera.

Posem a un cassó els 100 ml restants de nata líquida, i ho posem a foc molt fluix fins que veiem que comença a estar calent. 

Ho treiem del foc i afegim la xocolata tallada a trossos. 

Anem remenant fins que la xocolata s’hagi fos del tot i ens quedi una crema fina.

Ho deixem refredar, remenant de tant en tant.

Quan la xocolata estigui freda, ja podem muntar el milfulls:

Posem un dels rectangles de pasta de full a una safata amb blonda. 






Hi aboquem la crema de xocolata i  la repartim per tota la superfície amb una llengua fins a cobrir-la del tot.






Posem la mousse de mascarpone a una mànega pastissera i l’anem repartint per sobre la crema de xocolata.






 
Cobrim amb l’altre rectangle de pasta de full i empolsinem amb sucre llustre.





I ja el tenim!!!!

El deixem a la nevera fins al moment de menjar.







2 comentaris: