Després dels rovellons i els camagrocs, ha arribat l’hora
dels fredolics!.
A la nostra darrera sortida boletera (aquest any no parem, s’ha d’aprofitar!) vàrem trobar força fredolics, o sigui que vaig decidir fer un dels nostres plats preferits: la sopa de fredolics.
És molt fàcil de fer, i està boníssima!
A la nostra darrera sortida boletera (aquest any no parem, s’ha d’aprofitar!) vàrem trobar força fredolics, o sigui que vaig decidir fer un dels nostres plats preferits: la sopa de fredolics.
És molt fàcil de fer, i està boníssima!
Ingredients: 1
ceba grossa
3 o 4 grans d’all
300 g de fredolics (un bon grapat!)
pa sec
2 l d’aigua
sal i pebre negre
(la quantitat de pa dependrà de si volem fer la sopa més o menys espessa. És millor no posar-ne massa de cop, i si cal, afegir-ne més)
Preparació:
Tallem la ceba molt petita i l’all a làmines.
Ho sofregim a poc a poc en una paella fins que la ceba estigui transparent.
Ho aboquem a una olla. Afegim l’aigua i ho posem al foc. Ho deixem bullir uns 10’.
Aleshores afegim el pa fet a trossos i ho deixem bullir 10’ més.
Trinxem el pa amb el batedor, fins que quedi ben fí.
Si veiem que ens queda la sopa molt clara, afegim més pa, el deixem que s’estovi bé i tornem a passar el batedor.
Afegim els fredolics i sal i pebre i ho deixem coure tot junt una estona més.
Podem menjar la sopa així, amb els bolets sencers, o bé trinxar-los una mica amb la batedora elèctrica. Jo els vaig trinxar, perquè quedés una textura més uniforme, però d'altre vegades no ho he fet...
3 o 4 grans d’all
300 g de fredolics (un bon grapat!)
pa sec
2 l d’aigua
sal i pebre negre
(la quantitat de pa dependrà de si volem fer la sopa més o menys espessa. És millor no posar-ne massa de cop, i si cal, afegir-ne més)
Preparació:
Tallem la ceba molt petita i l’all a làmines.
Ho sofregim a poc a poc en una paella fins que la ceba estigui transparent.
Ho aboquem a una olla. Afegim l’aigua i ho posem al foc. Ho deixem bullir uns 10’.
Aleshores afegim el pa fet a trossos i ho deixem bullir 10’ més.
Trinxem el pa amb el batedor, fins que quedi ben fí.
Si veiem que ens queda la sopa molt clara, afegim més pa, el deixem que s’estovi bé i tornem a passar el batedor.
Afegim els fredolics i sal i pebre i ho deixem coure tot junt una estona més.
Podem menjar la sopa així, amb els bolets sencers, o bé trinxar-los una mica amb la batedora elèctrica. Jo els vaig trinxar, perquè quedés una textura més uniforme, però d'altre vegades no ho he fet...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada