dimecres, 4 de desembre del 2019

Bacallà amb ametlles


L’altre dia vaig comprar bacallà fresc a la peixateria (a la de la Sandra, com sempre...).

Mirant entre les moltes receptes que tinc per veure com el feia, vaig trobar aquesta a un llibre que del Karlos Arguiñano i em va semblar que podia estar bé...

No l’he feta ben bé igual, perquè ell la fa amb bacallà salat i jo, a més, hi he posat una mica de pebre vermell i l’he acabada amb un gratinat.

Sigui com sigui, ha quedat boníssim!.






Ingredients:   Bacallà fresc a trossos
                       1 ceba de figueres
                       1 all
                       Julivert
                       Farina d’ametlles (o un grapat d’ametlles crues)
                       ½ got de vi blanc
                       Pebre vermell picant (de la Vera)
                       Farina
                       Sal i oli d’oliva

(La recepta original porta amb ametlles crues picades. Jo no en tenia, i hi he posat farina d’ametlles) 


Preparació: 

Salem el bacallà. 





Posem una paella amb oli al foc. Quan l’oli estigui calent, enfarinem el bacallà i el fregim. 

Un cop estigui daurat, el posem a una cassola i el reservem.

Trinxem la ceba ben petita i la sofregim a foc lent a la mateixa paella on hem fregit el bacallà. 

Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el vi. Ho deixem coure fins que el vi s’hagi reduït.

Mentrestant, pelem un all i trinxem el julivert. 

Ho posem a un morter i ho piquem. 

Afegim dues cullerades de farina d’ametlles i ho barregem bé. 

Ho afegim a la paella i remenem fins obtenir una mescla homogènia. 

Si veiem que queda molt espés, hi afegim una mica d’aigua. 

Posem sal i un polsim de pebre vermell picant i ho barregem bé. 




Aboquem la salsa a la cassola i la sacsegem una mica perquè la salsa es reparteixi bé i a més es barregi amb la gelatina que ha deixat anar el bacallà. 

Ho coem a foc suau uns 5’, sacsejant de tant en tant. 






Just abans de servir ho posem al forn, amb el gratinador engegat, fins que veiem que queda daurat. 




 I ja ho tenim a punt!





 Bon profit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada