dimecres, 12 d’agost del 2020

Quiche de porros


A casa ens agraden molt les quiches, i en faig de moltes coses (com es pot veure clarament en aquest blog!). La veritat és que donen molt de joc, perquè ens servixen tant per a un pica-pica, com per a primer plat o, si l’acompanyem d’una bona amanida, com a sopar. A més, la podem fer de qualsevol cosa que se’ns acudeixi... 

Avui poso la recepta de la quiche de porros, que és una mica laboriosa perquè cal coure primer els porros, però el resultat val la pena... 

Per a nosaltres, potser és la millor!. 







Ingredients: 

Per a la pasta brisa:   200 g de farina
                                 100g de mantega o margarina
                                 4 cullerades d’aigua
                                 Un pessic de sal 

(podem fer servir la que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el resultat val la pena. També podem fer servir una làmina de pasta de full) 

Per al farciment:        2 porros grossos
                                 2 ous 
                                 2 gots de llet (podem posar llet normal o llet evaporada)
                                 sal, pebre negre i nou moscada 


Preparació: 

Primer de tot preparem els porros: 

Tallem la punta  i els hi treiem la primera capa. 

Tallem cada porro en dos o tres trossos (és més pràctic que treballar amb els porros sencers...). 

Tallem cada tros a rodanxes petites.

Posem el porro trinxat a una paella amb una mica d’oli i sal i ho sofregim a foc lent, remenant de tant en tant, fins que veiem que està cuit. 




Ho reservem. 

(També ho podem preparar amb antelació i guardar-ho a la nevera fins al moment de fer la quiche).

Ara fem la pasta brisa: 

Posem la farina fent rotllana en un recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la resta d’ingredients al mig. 

Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la. 

Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola. 

La deixem reposar com a mínim 10 minuts a la nevera.

Posem a escalfar el forn (dalt i baix) a 180 ºC.

Untem un motlle amb mantega i hi posem dues tires de paper de forn creuades per facilitar-nos el desemmotllat (aquest truc el vaig veure al web webos fritos i la veritat és que és molt pràctic. Aprofito per recomanar-vos aquest blog, per si no el coneixeiu. Val molt la pena.).




Posem una mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un corró, fins deixar-la ben fina. 




La posem al motlle, de manera que cobreixi tot el fons i els laterals. 





Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més paper de forn i hi posem un bon gruix de cigrons o mongetes seques cobrint tota la superfície perquè la massa no s’infli. 





Ho posem a coure al forn uns 10’. 

Passat aquest temps, la treiem del forn i treiem la fulla amb les mongetes.

 


(Quan les mongetes estiguin fredes, les podem posar en una bossa de plàstic i guardar-les per fer-les servir mes vegades. Jo vaig comprar un paquet de 1 kg de mongetes i són les que faig servir per a les quiches...).

Mentrestant preparem el farciment:

Batem els ous en un bol gros o una enciamera amb la batedora de varetes (així queden molt escumosos). 

Hi afegim la llet, sal, pebre i nou moscada i ho remenem bé. 

Després hi afegim els porros i ho barregem fins que quedi tot ben integrat.





Aboquem la barreja al motlle. 





Ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha agafat una mica de color (uns 30 o 35’, segons el forn, o sigui que cal anar controlant).





Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i servir.




És tan bona calenta com freda...



1 comentari:

  1. The Casino Is Your Favorite For Gamblers - DRMCD
    The casino 용인 출장샵 is 제주도 출장샵 an all 충청남도 출장안마 around safe and reputable gambling industry, and the company is known as a 과천 출장마사지 leader in the online 안동 출장샵 gaming industry. Its

    ResponElimina