A casa ens
agraden molt les quiches, i en faig de moltes coses (com es pot veure clarament
en aquest blog!). La veritat és que donen molt de joc, perquè ens servixen tant
per a un pica-pica, com per a primer plat o, si l’acompanyem d’una bona
amanida, com a sopar. A més, la podem fer de qualsevol cosa que se’ns
acudeixi...
Avui poso la recepta de la quiche de porros, que és una mica
laboriosa perquè cal coure primer els porros, però el resultat val la pena...
Per
a nosaltres, potser és la millor!.
Ingredients:
Per a la pasta brisa: 200 g de farina
100g de mantega o margarina
4 cullerades
d’aigua
Un pessic de sal
(podem fer servir
la que venen feta al súper, però és fàcil i ràpida de fer i crec que el
resultat val la pena. També podem fer servir una làmina de pasta de full)
Per al farciment: 2 porros grossos
2 ous
2 gots de llet (podem posar
llet normal o llet evaporada)
sal, pebre negre i nou moscada
Preparació:
Primer
de tot preparem els porros:
Tallem la punta i els hi treiem la primera capa.
Tallem cada
porro en dos o tres trossos (és més pràctic que
treballar amb els porros sencers...).
Tallem cada tros a rodanxes petites.
Posem el porro trinxat a una paella amb una mica d’oli i sal i ho sofregim a
foc lent, remenant de tant en tant, fins que veiem que està cuit.
Ho reservem.
(També ho podem preparar amb antelació i guardar-ho a la nevera fins al moment
de fer la quiche).
Ara fem la pasta brisa:
Posem la farina fent rotllana en un
recipient ample i baix (jo faig servir una enciamera) i tota la resta
d’ingredients al mig.
Ho anem barrejant tot amb els dits, com si ho
esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti
ella sola amb facilitat, sense forçar-la.
Un cop unida i gairebé sense
treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem
una bola.
La deixem reposar com a mínim 10 minuts a la nevera.
Posem a escalfar
el forn (dalt i baix) a 180 ºC.
Untem un motlle amb mantega i hi posem dues
tires de paper de forn creuades per facilitar-nos el desemmotllat (aquest truc
el vaig veure al web webos fritos i la veritat és que és molt pràctic. Aprofito
per recomanar-vos aquest blog, per si no el coneixeiu. Val molt la pena.).
Posem una
mica de farina sobre el marbre ben net i extenem la pasta brisa amb l’ajut d’un
corró, fins deixar-la ben fina.
La posem al motlle, de manera que cobreixi tot
el fons i els laterals.
Punxem la massa amb una forquilla, la cobrim amb més
paper de forn i hi posem un bon gruix de cigrons o mongetes seques cobrint tota
la superfície perquè la massa no s’infli.
Ho posem a coure al forn uns 10’.
Passat aquest temps, la treiem del forn i treiem la fulla amb les mongetes.
(Quan
les mongetes estiguin fredes, les podem posar en una bossa de plàstic i
guardar-les per fer-les servir mes vegades. Jo vaig comprar un paquet de 1 kg
de mongetes i són les que faig servir per a les quiches...).
Mentrestant preparem el
farciment:
Batem els ous en un bol gros o una enciamera amb la batedora de
varetes (així queden molt escumosos).
Hi afegim la llet, sal, pebre i nou
moscada i ho remenem bé.
Després hi afegim els porros i ho barregem fins que
quedi tot ben integrat.
Aboquem la
barreja al motlle.
Ho posem al forn a 180ºC fins que veiem que ha quallat i ha
agafat una mica de color (uns 30 o 35’, segons el forn, o sigui que cal anar
controlant).
Ho deixem refredar una mica i ja la podem desemmotllar i servir.
És
tan bona calenta com freda...
The Casino Is Your Favorite For Gamblers - DRMCD
ResponEliminaThe casino 용인 출장샵 is 제주도 출장샵 an all 충청남도 출장안마 around safe and reputable gambling industry, and the company is known as a 과천 출장마사지 leader in the online 안동 출장샵 gaming industry. Its