dilluns, 17 de juny de 2013

Llobarros al forn amb patates

A casa ens agrada molt el peix al forn amb patates i en faig sovint, sobretot llobarro. Hi poso sempre força patates, perquè així, acompanyat d’una bona amanida, tenim un àpat complet. A part de què no sé si està més bo el peix o les patates!.











Ingredients:     Llobarros de ració
                         Patates
                         Cebes de figueres
                         Vi blanc
                         Fumet
                         Alls
                         Llorer
                         Oli, sal i pebre negre


Elaboració:

Pelem les patates i les tallem a rodanxes una mica més gruixudes que per fer truita.

Tallem les cebes en juliana.

Fregim les patates a una paella amb força oli fins que comencin a estar una mica toves (no cal que quedin cuites del tot, ja s’acabaran de coure amb el peix). 

Les escorrem i les repartim per una plàtera d’anar al forn, de manera que cobreixin tota la superfície.

Fregim una mica la ceba i l’escampem per sobre de les patates.

Posem sal i pebre i un parell de fulles de llorer.

Netegem els llobarros i els salem i empebrem. Els hi posem una fulla de llorer i un parell de grans d’all a la “panxa”.

Posem els llobarros a sobre les patates i la ceba i hi tirem un bon raig de vi blanc per sobre. Ho posem al forn mig (uns 180ºC) durant uns 20’. Quan portin uns 10’, els remullem amb una mica de fumet perquè no es ressequin. 

Bon profit!


De vegades, com en aquesta recepta, necessitem només una mica de fumet de peix. Una manera de tenir-ne sempre a punt és fer-ne una dia i guardar-lo al congelador en bosses de fer glaçons. Quan ens faci falta, només haurem de descongelar les porcions que volguem.



2 comentaris:

  1. Un plat força complert, i com tu dius, no sé si m'agrada més el peix o les patates, que així queden boníssimes!

    ResponElimina