La temporada de bolets
continua...
El resultat de la nostra darrera expedició boletaire ha estat un cistell ben maco de camagrocs. Tocava doncs, aprofitar per fer uns quants pots de conserva i provar noves receptes amb aquest bolet...
D’entrada se’m va acudir que podia fer un arròs, i la veritat és que va quedar molt bo.
Aquí el teniu:
El resultat de la nostra darrera expedició boletaire ha estat un cistell ben maco de camagrocs. Tocava doncs, aprofitar per fer uns quants pots de conserva i provar noves receptes amb aquest bolet...
D’entrada se’m va acudir que podia fer un arròs, i la veritat és que va quedar molt bo.
Aquí el teniu:
Ingredients: Camagrocs
Arròs
bomba
Ceba
Alls
Tomàquet
Pernil
ibèric
Farigola
Aigua
Oli,
sal i pebre negre
Preparació:
Abans de res he de dir que jo
coc l’arròs al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini. El
sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola.
Trinxem la ceba ben petita i
l’all a làmines i ho sofregim a foc lent en una paella amb una mica d¡’oli.
Quan estigui cuit, hi afegim els camagrocs perquè deixin anar l’aigua. Ho anem
remenant fins que s’hagi evaporat tota l’aigua i ho deixem sofregir una mica.
Posem el pernil tallat a trossets (amb un tall n’hi ha prou), hi donem unes quantes voltes i afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem coure tot junt uns minuts.
Posem el pernil tallat a trossets (amb un tall n’hi ha prou), hi donem unes quantes voltes i afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem coure tot junt uns minuts.
Mentrestant posem l’aigua a
bullir amb una branqueta de farigola.
Encenem el forn i l'escalfem fins a 180ºC.
Encenem el forn i l'escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i
l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua (la colem, per evitar que ens caiguin brosses de la farigola a l'arròs), sal i pebre.
Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i la deixem reposar 5’.
...I ja està a punt per menjar!.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua (la colem, per evitar que ens caiguin brosses de la farigola a l'arròs), sal i pebre.
Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.
Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i la deixem reposar 5’.
...I ja està a punt per menjar!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada