dilluns, 26 de novembre del 2012

Arròs de camagrocs


La temporada de bolets continua... 

El resultat de la nostra darrera expedició boletaire ha estat un cistell ben maco de camagrocs. Tocava doncs, aprofitar per fer uns quants pots de conserva i provar noves receptes amb aquest bolet... 





D’entrada se’m va acudir que podia fer un arròs, i la veritat és que va quedar molt bo.

Aquí el teniu:
 

Ingredients:   Camagrocs
                       Arròs bomba
                       Ceba
                       Alls
                       Tomàquet
                       Pernil ibèric
                       Farigola
                       Aigua
                       Oli, sal i pebre negre


 Preparació:
 
Abans de res he de dir que jo coc l’arròs al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini. El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola.

Trinxem la ceba ben petita i l’all a làmines i ho sofregim a foc lent en una paella amb una mica d¡’oli. Quan estigui cuit, hi afegim els camagrocs perquè deixin anar l’aigua. Ho anem remenant fins que s’hagi evaporat tota l’aigua i ho deixem sofregir una mica. 

Posem el pernil tallat a trossets (amb un tall n’hi ha prou), hi donem unes quantes voltes i afegim el tomàquet ratllat. Ho deixem coure tot junt uns minuts.

Mentrestant posem l’aigua a bullir amb una branqueta de farigola. 

Encenem el forn i l'escalfem fins a 180ºC.

Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes. 

Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua (la colem, per evitar que ens caiguin brosses de la farigola a l'arròs), sal i pebre. 

Ho remenem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.

Passat aquest temps, treiem la cassola del forn i la deixem reposar 5’.  

...I ja està a punt per menjar!.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada