Fa uns dies, la Mònica del blog Ensucrat va penjar aquesta recepta.
Així que la vaig veure vaig pensar que l’havia de provar... i ho vaig fer
l’endemà mateix!.
Explica la Mònica que és una recepta anglesa molt antiga, i que s’anomena “pound” perquè en els seus origens es feia amb una lliura (pound) de cada un dels quatre ingredients principals: farina, ous, sucre i mantega.
És un bescuit molt fàcil de fer, ideal per esmorzar o berenar, acompanyant una tassa de cafè ....o de xocolata. Val la pena fer-lo: està boníssim!
Explica la Mònica que és una recepta anglesa molt antiga, i que s’anomena “pound” perquè en els seus origens es feia amb una lliura (pound) de cada un dels quatre ingredients principals: farina, ous, sucre i mantega.
És un bescuit molt fàcil de fer, ideal per esmorzar o berenar, acompanyant una tassa de cafè ....o de xocolata. Val la pena fer-lo: està boníssim!
Ingredients: 2 ous
175 grams
de mantega
175 grams de sucre
175 grams de farina
1 culleradeta de llevat en
pols
un pessic de sal
75 ml de llet
2 taronges
sucre llustre
Elaboració:
Encenem el forn a 200 ºC.
Untem un motlle de cake amb mantega.
Ratllem la
pell de les taronges.
Barregem la farina amb el llevat i la sal.
Batem bé el
sucre i la mantega fins a obtenir una crema.
Anem afegint els ous un a un, sense
deixar de remenar.
Afegim la pell de taronja ratllada.
Anem afegint la farina i la llet, alternativament,
començant i acabant amb farina.
Remenem fins a obtenir una mescla homogènia.
Aboquem
la massa al motlle. El sacsegem una mica perquè es reparteixi bé. Si cal,
aplanem una mica la superfície amb una espàtula.
Ho posem al forn a 180 ºC durant uns 40’. (el temps, com sempre, és
orientatiu, doncs depèn de cada forn…).
Per comprovar que estigui cuit, punxem
amb un escuradents. Si ens surt net, és que ja està.
El treiem del forn i el
deixem refredar.
Per a fer el glacejat, posem el sucre llustre en un bol i hi
afegim una mica de suc de taronja.
Ho remenem bé fins que quedi una barreja amb
textura cremosa. Si ens queda massa espès, hi afegim suc i se ens queda massa
clar, hi afegim sucre. Calculem uns 100 g de sucre per a 1 cullerada de suc de
taronja.
Un cop el cake estigui fred, el desemmotllem i el posem a una safata.
Escampem el glacejat per sobre amb una cullera.
(A mí el glacejat em va quedar
una mica massa clar, i no vaig poder fer un dibuix per sobre el bescuit. Aleshores
el vaig repartir per tota la superfície fent una capa uniforme. El proper cop
ho faré millor!)
Boníssim de ben segur!!
ResponEliminaMolt bo i molt fàcil de fer...
Elimina