dimecres, 20 de maig del 2020

Gratinat de pomes

Aquestes són unes postres senzilles i fàcils de fer, alhora que molt “resultones”. 

És una recepta del llibre “Cuinar és senzill” de la Montserrat Seguí. L’havia fet alguna vegada ja fa temps, i l’altre dia se’m va acudir que podia tornar-la a fer. 

Queda com una mena de coca de base molt tova i amb la poma per sobre, molt lleugera. 

Com que es menja tèbia, no cal fer-la amb molta antelació; ens hi podem posar una estona abans de fer el dinar o de sopar... I si no ens l'acabem, freda també està molt bona!.







Ingredients:    2 pomes grosses
                        ¼ de l de llet
                        2 ous
                        100 g de sucre + 2 cullerades
                        3 cullerades de conyac
                        75 g de farina
                        Sucre de llustre 


Elaboració: 

Encenem el forn a 180 ºC.

  
 


Pelem les pomes, els hi treiem el cor, les partim per la meitat i les tallem a rodanxes no massa primes.

Escalfem la llet.

Untem amb mantega la base i els costats d’una safata que pugui anar al forn. 

L’empolsinem amb un parell de cullerades de sucre. 

 



Posem els talls de poma en rengles, superposant-los una mica, fins a cobrir tota la superfície. 






 Posem els ous i el sucre a un bol i ho batem bé amb la batedora de varetes. 

Afegim la farina tamissada i ho remenem amb un batedor fins que quedi ben integrada. 

Afegim la llet i el conyac i ho barregem bé.

Aboquem el líquid per sobre de les pomes, de manera que quedi ben repartit.




Posem la safata al forn, i ho deixem de 40 a 45’, fins que veiem que les pomes estan cuites i el líquid està quallat (ho podem saber punxant amb un escuradents). 

(Si veiem que se’ns torra de sobre i encara no està cuit, ho tapem amb un tros de paper d’alumini).

Un cop cuit ho treiem del forn i ho deixem refredar una mica. 




Quan estigui tebi, ho empolsinem amb sucre llustre i ja ens ho podem menjar (no s’ha de desemmotllar). 







Es menja tebi, però fred també està bo. 

 




 
Que vagi de gust!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada