Aquestes
són unes postres senzilles i fàcils de fer, alhora que molt “resultones”.
És una recepta del llibre “Cuinar és senzill” de la Montserrat Seguí. L’havia fet alguna vegada ja fa temps, i l’altre dia se’m va acudir que podia tornar-la a fer.
Queda com una mena de coca de base molt tova i amb la poma per sobre, molt lleugera.
Com que es menja tèbia, no cal fer-la amb molta antelació; ens hi podem posar una estona abans de fer el dinar o de sopar... I si no ens l'acabem, freda també està molt bona!.
És una recepta del llibre “Cuinar és senzill” de la Montserrat Seguí. L’havia fet alguna vegada ja fa temps, i l’altre dia se’m va acudir que podia tornar-la a fer.
Queda com una mena de coca de base molt tova i amb la poma per sobre, molt lleugera.
Com que es menja tèbia, no cal fer-la amb molta antelació; ens hi podem posar una estona abans de fer el dinar o de sopar... I si no ens l'acabem, freda també està molt bona!.
Ingredients: 2 pomes grosses
¼ de l de llet
2 ous
100 g de sucre + 2 cullerades
3 cullerades de conyac
75 g de farina
Sucre de llustre
Elaboració:
Encenem el forn a 180 ºC.
Pelem les pomes, els hi treiem el cor, les partim per la meitat i les tallem a rodanxes no massa primes.
Escalfem la llet.
Untem amb mantega la base i els costats d’una safata que pugui anar al forn.
L’empolsinem amb un parell de cullerades de sucre.
Posem els talls de poma en rengles, superposant-los una mica, fins a cobrir tota la superfície.
Posem els ous i el sucre a un bol i ho batem bé amb la batedora de varetes.
¼ de l de llet
2 ous
100 g de sucre + 2 cullerades
3 cullerades de conyac
75 g de farina
Sucre de llustre
Elaboració:
Encenem el forn a 180 ºC.
Pelem les pomes, els hi treiem el cor, les partim per la meitat i les tallem a rodanxes no massa primes.
Escalfem la llet.
Untem amb mantega la base i els costats d’una safata que pugui anar al forn.
L’empolsinem amb un parell de cullerades de sucre.
Posem els talls de poma en rengles, superposant-los una mica, fins a cobrir tota la superfície.
Posem els ous i el sucre a un bol i ho batem bé amb la batedora de varetes.
Afegim la farina tamissada i ho remenem amb un batedor fins que quedi ben integrada.
Afegim la llet i el conyac i ho barregem bé.
Aboquem el líquid per sobre de les pomes, de manera que quedi ben repartit.
Posem la safata al forn, i ho deixem de 40 a 45’, fins que veiem que les pomes estan cuites i el líquid està quallat (ho podem saber punxant amb un escuradents).
(Si veiem que se’ns torra de sobre i encara no està cuit, ho tapem amb un tros de paper d’alumini).
Un cop cuit ho treiem del forn i ho deixem refredar una mica.
Quan estigui tebi, ho empolsinem amb sucre llustre i ja ens ho podem menjar (no s’ha de desemmotllar).
Es menja tebi, però fred també està bo.
Que vagi de gust!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada