dilluns, 15 de juny del 2020

Patates (a grills) al forn

Aquestes patates són molt fàcils de fer i queden boníssimes. 

Només ens cal tallar-les, afegir les herbes o espècies que més ens agradin, i posar-les al forn. 

Les podem menjar de primer plat o d’acompanyament d’un segon. També les podem posar d’aperitiu, tal qual o acompanyades amb alguna salsa (all-i-oli, brava...).

Proveu-les, segur que us agradaran!






Ingredients:    patates (jo he fet servir monalisa)
                        farigola (les fulles)
                        romaní en pols
                        pebre vermell dolç (pimentón de La Vera)
                        pebre negre
                        oli d’oliva i sal


Jo sempre tinc farigola i romaní a casa, que cullo quan vaig a passejar pel bosc (aventatges de tenir la muntanya al costat de casa!). Quan el romaní està sec, trituro les fulles amb la picadora i guardo la pols en un potet, així en puc afegir a qualsevol plat per donar gust...

Jo he fet aquesta combinació d’herbes i espècies, però podem fer la que ens vingui de gust, segur que les patates queden igual de bones! 


Elaboració: 

Encenem el forn a 200 ºC.

Rentem bé les patates, assegurant-nos que la pell queda ben neta de terra.

Les tallem a grills. 





Les posem a una safata d’anar al forn, que sigui prou gran perquè no ens quedin apilotades.





A una tassa posem la farigola, el romaní en pols, el pebre vermell, el pebre negre, i la sal. Afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho barregem bé. 

Ho tirem per sobre les patates i les remenem bé amb les mans (ben netes, és clar!), assegurant-nos que tots els trossos queden ben untats.   





Posem la safata al forn fins que les patates estiguin cuites i una mica torradetes (de 30 a 40’, segons el forn i el tipus de patata). 






A mitja cocció, treiem la safata del forn i remenem bé les patates, per assegurar-nos que es couem bé per tots costats.

Per saber si estan cuites, les punxem amb un escuradents.

Proveu-les, ja veureu com estan de bones!.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada