Aquestes
patates són molt fàcils de fer i queden boníssimes.
Només ens cal tallar-les,
afegir les herbes o espècies que més ens agradin, i posar-les al forn.
Les
podem menjar de primer plat o d’acompanyament d’un segon. També les podem posar
d’aperitiu, tal qual o acompanyades amb alguna salsa (all-i-oli, brava...).
Proveu-les, segur que us agradaran!
Ingredients: patates (jo he fet
servir monalisa)
farigola (les fulles)
romaní en pols
pebre vermell dolç (pimentón de La Vera)
pebre
negre
oli d’oliva i sal
Jo sempre tinc farigola i romaní a casa, que cullo quan
vaig a passejar pel bosc (aventatges de tenir la muntanya al costat de casa!).
Quan el romaní està sec, trituro les fulles amb la picadora i guardo la pols en
un potet, així en puc afegir a qualsevol plat per donar gust...
Jo he fet
aquesta combinació d’herbes i espècies, però podem fer la que ens vingui de
gust, segur que les patates queden igual de bones!
Elaboració:
Encenem el forn a 200 ºC.
Rentem bé les patates, assegurant-nos que la pell queda ben neta de terra.
Les tallem a grills.
Les
posem a una safata d’anar al forn, que sigui prou gran perquè no ens quedin
apilotades.
A una tassa posem la farigola, el romaní en pols, el pebre vermell,
el pebre negre, i la sal. Afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho barregem bé.
Ho
tirem per sobre les patates i les remenem bé amb les mans (ben netes, és
clar!), assegurant-nos que tots els trossos queden ben untats.
Posem la safata al forn fins que les patates
estiguin cuites i una mica torradetes (de 30 a 40’, segons el forn i el tipus
de patata).
A mitja cocció, treiem la safata del forn i remenem bé les patates,
per assegurar-nos que es couem bé per tots costats.
Per saber si estan cuites,
les punxem amb un escuradents.
Proveu-les, ja veureu com estan de bones!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada