dilluns, 11 de maig del 2020

Xampinyons farcits de pernil

Havia mejat algunes vegades xampinyons farcits, però no havia fet mai. Així que quan l’altre dia vaig veure uns xampinyons molt grossos a la verduleria, vaig pensar que podia aprofitar per fer-ne. 

És una recepta que ens pot servir tant de primer plat com per a un pica-pica, i la podem tenir preparada amb antelació i coure els xampinyons al darrer moment.
Aquests els vaig fer amb pernil, però els podem farcir amb el que se’ns acudeixi: botifarra negra, tonyina, bacallà... Queden bons de totes maneres!









Ingredients:    8 xampinyons grossos
                        2 cullerades de farina
                        500 ml de llet
                        1 ceba petita
                        50 g de pernil salat
                        farina de galeta
                        sal
                        pebre negre
                        nou moscada 






 
Elaboració:

Netegem els xampinyons i els hi treiem el peu. 

Deixem els barrets cap per avall a una escorredora i tallem els peus a trossets petits.

Tallem la ceba ben petita.

Tallem el pernil a trossets petits o bé el trinxem amb la picadora.

Posem la ceba a un caçó amb oli al foc i la sofregim a poc a poc. 



  

Quan estigui transparent, afegim els peus dels xampinyons, ho barregem bé i deixem que es cogui tot junt. 


Un cop cuit, hi tirem el pernil i hi donem un parell de voltes.




Afegim la farina. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts. 

Afegim la llet a poc a poc, mentre seguim remenant, i ho coem fins que veiem que s’espesseix. 

Posem sal, pebre negre i nou moscada ratllada i ho remenem bé. 

Ho tastem per veure si ens ha quedat bé de sal. 






Ho deixem refredar.

Encenem el forn a 200ºC.

Untem una una safata que pugui anar al forn amb una mica d’oli i hi posem els barrets dels xampinyons amb la part buida de cara amunt. 





Els salem. 

Els farcim amb la beixamel de pernil (els omplim més o menys, segons el nostre gust…).  






Els empolsinem amb la farina de galeta 




 
i els posem al forn uns 20’, fins que feiem que els xampinyons estan cuits.


I ja els tenim a punt!.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada