Havia
mejat algunes vegades xampinyons farcits, però no havia fet mai. Així que quan
l’altre dia vaig veure uns xampinyons molt grossos a la verduleria, vaig pensar
que podia aprofitar per fer-ne.
És una recepta que ens pot servir tant de primer plat com per a un pica-pica, i la podem tenir preparada amb antelació i coure els xampinyons al darrer moment.
És una recepta que ens pot servir tant de primer plat com per a un pica-pica, i la podem tenir preparada amb antelació i coure els xampinyons al darrer moment.
Aquests
els vaig fer amb pernil, però els podem farcir amb el que se’ns acudeixi: botifarra
negra, tonyina, bacallà... Queden bons de totes maneres!
Ingredients: 8 xampinyons
grossos
2 cullerades de farina
500 ml de llet
1 ceba petita
50 g de pernil salat
farina de galeta
sal
pebre negre
nou moscada
Elaboració:
Netegem els xampinyons i els hi treiem el peu.
Deixem els barrets cap per avall a una escorredora i tallem els peus a trossets petits.
Tallem la ceba ben petita.
Tallem el pernil a trossets petits o bé el trinxem amb la picadora.
Posem la ceba a un caçó amb oli al foc i la sofregim a poc a poc.
Quan estigui transparent, afegim els peus dels xampinyons, ho barregem bé i deixem que es cogui tot junt.
Un cop cuit, hi tirem el pernil i hi donem un parell de voltes.
Afegim la farina. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts.
Afegim la llet a poc a poc, mentre seguim remenant, i ho coem fins que veiem que s’espesseix.
Posem sal, pebre negre i nou moscada ratllada i ho remenem bé.
Ho tastem per veure si ens ha quedat bé de sal.
Ho deixem refredar.
Encenem el forn a 200ºC.
Untem una una safata que pugui anar al forn amb una mica d’oli i hi posem els barrets dels xampinyons amb la part buida de cara amunt.
Els salem.
Els farcim amb la beixamel de pernil (els omplim més o menys, segons el nostre gust…).
Els empolsinem amb la farina de galeta
i els posem al forn uns 20’, fins que feiem que els xampinyons estan cuits.
I ja els tenim a punt!.
2 cullerades de farina
500 ml de llet
1 ceba petita
50 g de pernil salat
farina de galeta
sal
pebre negre
nou moscada
Elaboració:
Netegem els xampinyons i els hi treiem el peu.
Deixem els barrets cap per avall a una escorredora i tallem els peus a trossets petits.
Tallem la ceba ben petita.
Tallem el pernil a trossets petits o bé el trinxem amb la picadora.
Posem la ceba a un caçó amb oli al foc i la sofregim a poc a poc.
Quan estigui transparent, afegim els peus dels xampinyons, ho barregem bé i deixem que es cogui tot junt.
Un cop cuit, hi tirem el pernil i hi donem un parell de voltes.
Afegim la farina. Ho remenem bé i ho deixem coure un parell de minuts.
Afegim la llet a poc a poc, mentre seguim remenant, i ho coem fins que veiem que s’espesseix.
Posem sal, pebre negre i nou moscada ratllada i ho remenem bé.
Ho tastem per veure si ens ha quedat bé de sal.
Ho deixem refredar.
Encenem el forn a 200ºC.
Untem una una safata que pugui anar al forn amb una mica d’oli i hi posem els barrets dels xampinyons amb la part buida de cara amunt.
Els salem.
Els farcim amb la beixamel de pernil (els omplim més o menys, segons el nostre gust…).
Els empolsinem amb la farina de galeta
i els posem al forn uns 20’, fins que feiem que els xampinyons estan cuits.
I ja els tenim a punt!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada