Vaig decidir de fer aquesta recepta després de veure a la Blanca Mayandia al seu programa de Canal Cocina. Ella va fer uns ous al plat amb base de verduretes i acompanyats amb gules, i em va semblar una bona idea.
Com que jo no tenia gules, vaig decidir posar-hi pernil, que sí que en tenia...
La veritat és que van quedar molt bons!.
Elaboració:
Rentem el carbassó. El tallem a daus petits.
Tallem la ceba a trossets.
Tallem el pebrot verd a trossos.
A una paella amb una mica d’oli, posem totes les verdures. Ho deixem coure a foc lent, remenant de tant en tant.
Mentrestant, tallem el tomàquet també a daus.
Quan les verdures estiguin gairebé cuites, afegim el tomàquet. Ho barregem tot bé, posem sal i pebre negre i ho deixem uns minuts, fins que el tomàquet estigui cuit.
Ho reservem.
(Jo vaig posar carbassó i pebrot verd, que és el que tenia a la nevera, però hi podem posar albergínia, pebrot vermell… el que tinguem. També podem coure les verdures amb antel·lació i guardar-les a la nevera fins al moment de coure els ous).
Encenem el forn a 200ºC.
Tallem el pernil a trossets.
Repartim les verdures en cassoletes de fang. Hi fem un parell de “forats”, a cadascuna, per posar-hi els rovells.
Trenquem els ous i els posem a sobre les verdures, procurant posar els rovells als forats que em fet. Posem una mica de sal a sobre de cada rovell i repartim el pernil per tota la superfície.
Ho posem al forn fins que veiem que la clara està cuita (de 5 a 10’, segons el forn…).
Jo vaig tapar els rovells amb les closques dels ous perquè volia que no es coguessin massa. També podem posar d’entrada només les clares i quan veiem que estan gairebé cuites afegir els rovells i deixar-ho un parell de minuts més.
Posem les cassoletes a sobre un plat, retirem les closques dels ous (si és el cas...), i ja podem anar a taula!.
Que vagi de gust!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada