dimarts, 13 d’octubre del 2020

Pastís de xocolata i nata

Aquesta recepta fa temps que la tenia pendent de pujar al blog. La vaig veure al blog webos fritos  i em va semblar que havia d’estar molt bé (de fet, totes les receptes que penja la Su ho estan...). 

És un pastís molt suau i molt bo, amb molt de gust de xocolata i que no enfarfega gens. Ens el podem menjar per postres, o per esmorzar o berenar... 

Sigui com sigui quan us el mengeu, segur que no durarà gaire a taula... 

 



Ingredients:   160 g de mantega a temperatura ambient
                       200 g de xocolata negra (jo, Nestlé Postres)
                       150 g de sucre4 ous L
                       75 g de nata per muntar (35,1% de MG)
                       150 g de farina 
                       50 g de farina d’ametlla
                       10 g de llevat químic (Royal)
                       Sucre llustre per decorar

 

Elaboració:

Escalfem el forn a 170ºC.

Folrem un motlle de 24 cm de diàmetre amb paper de forn (o l’untem bé amb mantega fosa). 

Posem la xocolata a trossos en un bol i hi afegim la mantega. 

 


 

Ho posem al microoenes perquè es fongui. 

Ho fem a potència baixa i a petites tandes, per evitar que se’ns cremi. No cal esperar a què es fongui del tot: quan veiem que la xocolata està molt tova, ja la podem treure. La remenem i s’acabarà de fondre. 

Ho deixem refredar una mica. 

Posem els ous i el sucre a un bol i ho batem bé amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que ens quedi una barreja blanquinosa i escumosa.

 


Afegim la xocolata amb la mantega al bol dels ous i ho remenem bé.

Afegim la nata sense muntar i remenem.

Afegim la farina tamissada, la farina d’ametlles i el llevat i ho anem incorporant a la massa, remenant amb cura, sense batre gaire.

Aboquem la barreja al motlle. 

Sacsegem una mica el motlle i li donem uns copets contra el marbre perquè es reparteixi bé tota la massa. 

 


 

Ho posem al forn fins que estigui cuit (uns 40’, però dependrà del nostre forn).

Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta. 

Quan estigui fred, el desemmotllem i el posem a una safata. 

 

 

L’empolsinem amb sucre llustre i ja el tenim a punt.

 

 

 


 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada