dissabte, 9 d’abril del 2022

Gotets de mousse de formatge amb llimona

A casa ens agraden molt els pastissos de formatge tipus mousse, i n’he fet de molts gustos: de maduixa, de taronja, de préssec d’Ordal… Per això quan vaig tastar la melmelada de llimona que havia fet, de seguida vaig pensar que també hi havia d’anar molt bé. I l’altre dia ho vaig voler provar…

Se’m va acudir que en lloc de fer un pastís, com sempre, podria preparar la recepta en format individual, en vasets. I la veritat és que va quedar molt bé!.

 

 


 

 Ingredients:       

    - Per a la base:     100 g de galetes maria   
                                50 g de mantega (aproximadament) 
         
   - Per al pastís:      150 g de formatge crema (tipus filadelfia)   
                               4 g de gelatina (3 fulls) 
                              200 ml de nata líquida (35% M.G.) 
                              150 g de sucre      

   - Per a la cobertura: 1 pot de melmelada de llimona  

 

Preparació:

Treiem la mantega de la nevera una estona abans perquè s’estovi.

Per fer la base del pastís, trenquem les galetes a trossets i les posem a la picadora juntament amb la mantega. Les trinxem fins que quedin com una pasta (si cal, hi afegim més mantega). 

També podem trinxar les galetes amb la picadora o amb el morter i afegir-hi la mantega fosa i remenar-ho bé.

Repartim aquesta pasta pel fons dels gots apretant-la una mica (va bé ajudar-se d’una cullereta) fins a formar una base que ocupi tot el fons. 

 


Posem la gelatina una estona en remull en un cassó amb una mica d’aigua freda perquè s’estovi. 

Un cop estovada, sacsegem el cassó perquè es dissolgui bé. Si veiem que li costa, ho escalfem una mica amb el foc molt fluix. 

Posem el formatge en una enciamera o un bol gros i hi afegim la gelatina. Ho barregem bé i ho deixem reposar a la nevera perquè vagi agafant cos.

Mentrestant muntem la nata amb el sucre. 

Quan la tinguem al punt, l’afegim al formatge i ho barregem bé. 

Després ho repartim entre els gots i ho posem a la nevera.

 


Cal deixar-ho com a mínim 4 o 5 hores a la nevera perquè quedi ben consistent, per això és millor fer-lo d’un dia per l’altre.

Un cop estigui ben près, ja podem posar la cobertura: 

 


Posem un parell de cullerades de melmelada a cada got i els tornem a posar a la nevera fins al moment de menjar. 

Ho servim ben fred. 

 


 

Queda molt bé congelat. 

O sigui que podem fer-los amb antelació i congelar-los, o bé fer-ne més quantitat i congelar-ne algun per quan ens vingui de gust... 

Només ens caldrà treure’ls del congelador unes hores abans i deixar-los a la nevera perquè es descongelin a poc a poc.

 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada