dilluns, 10 d’octubre de 2022

Pastís de poma

L’altre dia el meu cunyat ens va donar pomes del seu hort, recièn collides, i vaig pensar de fer aquest pastís, que ens agrada molt i feia molt temps que no en menjàvem. 

El podem menjar per postres, però també és molt bo per esmorzar o per berenar. 

Queda com una mena de pa de pessic amb poma per dins i poma per sobre, i no és gens pesant.

Segur que us agrada!

 


 

Ingredients:        3 ous
                             225 g de farina
                             180 g de sucre
                             80 g de mantega
                             85 g d’oli d'oliva
                             3 cullerades de llet
                             4 pomes grosses (tipus golden)
                             1 sobre de llevat en pols
                             1 llimona (la pell)
                             Un pessic de sal

(A la recepta original posava 180 g de mantega. Jo substitueixo part de la mantega per oli, perquè sigui més lleuger)

 

Preparació:

Posem la mantega en una tassa i la fonem al microones. La deixem refredar.

Folrem un motlle amb paper de forn.

Encenem el forn a 180ºC.

Batem els ous amb el sucre amb la batedora de varetes (jo, amb la KA).

Afegim la llet i batem una mica més. Després anem posant la farina, tamissada, a poc a poc, mentre seguim remenant. 

Afegim el llevat, la pell de la llimona ratllada, i la sal, i al final la mantega fosa i l’oli. Ho barregem bé.

Tallem dues pomes a trossets petits i les barregem amb la massa.

Aboquem la barreja al motlle.

 


Tallem tallen les altres dues pomes a grills prims i les repartim per sobre la massa.

 


 

Ho posem al forn i ho coem durant uns 45’. Punxem amb un escuradents per veure si ja està cuit. Si no ho està, el deixem una estona més.

Si quan porta una estona al forn veiem que se’ns torra la part de sobre, el tapem amb un tros de paper d’alumini per evitar que se’ns cremi.

Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar.

 


Quan estigui fred, el desemmotllem i el posem a una safata. 

 


El podem empolsinar amb sucre llustre.

 


I ja el podem tastar!

 

 


 

 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada