dilluns, 27 de juliol de 2020

Rotllets de carbassó i pernil

A casa ens agrada molt el carbassó i en faig tot sovint, sobretot a l’estiu: en sopa, en truita, bastonets, croquetes... O sigui que quan vaig veure aquesta recepta un dia que voltava per la xarxa vaig pensar que l’havia de provar. 

Jo he canviat el pernil dolç per pernil salat, i en lloc de fregir les làmines de carbassó les he fet a la planxa. 

Potser és una mica entretinguda de fer, però el resultat val la pena. 

Aquí teniu la meva versió!.






Ingredients:   2 ó 3 carbassons (segons la mida…)
                       1 ceba de figueres petita
                       tomàquets madurs (o salsa de tomàquet que ja tinguem feta…)
                       50 gr de pernil salat bo
                       2 cullerades de formatge crema tipus Philadelphia
                       formatge emmental ratllat (o qualsevol formatge que fongui)
                       oli d’oliva, sal i pebre negre 


Elaboració:

Rentem bé els carbassons i els assequem. 

Els tallem de dalt a baix fent unes làmines d’aproximadament  mig centímetre de gruix (tantes tires com rotllets vulguem fer. Jo en vaig fer 10). 





Cal que siguin prou gruixudes perquè quedin una mica consistens  però no massa perquè les puguem enrotllar sense problemes… 

Les coem a la planxa untada amb oli. 




Les salem una mica i les reservem.

Tallem la resta del carbassó i la ceba a trossets petits, com per truita. 

Tallem el pernil a trossets petits.




Posem una paella al foc amb una mica d’oli i hi coem a foc lent el carbassó i la ceba. Anem remenant de tant en tant. (també ho podríem coure al microones).




Mentrestant ratllem els tomàquets i fem la salsa coent-los a una paella amb una mica d’oli i sal.

Quan el carbassó amb la ceba estigui cuit, ho aixafem una amb una forquilla, per assegurar-nos què no ens quedin trossos massa grossos que ens aniríen malament per al farcit. 

Posem una mica de sal i pebre. 

Apaguem el foc i hi afegim el formatge crema i el pernil i ho remenem bé perquè ens quedi una mescla homogènia. 






Ho deixem refredar una mica.

Ara ja podem fer els rotllets:

Posem una cullerada de farciment  per sobre cada làmina de carbassó i l’extenem, sense arribar fins al final. 






L’enrotllem com si fos un caneló i tindrem el rotllet.




Encenem el gratinador del forn.

Cobrim el fons d’una safata que pugui anar al forn amb una capa de salsa de tomàquet. 

Hi posem a sobre els rotllets de carbassó. 





Els cobrim amb una mica més de salsa de tomàquet  i els empolsinem amb el formatge ratllat.  





Ho posem al forn fins que el formatge estigui fos i daurat.





I a menjar s'ha dit!



Cap comentari:

Publica un comentari