diumenge, 11 de juny del 2017

Arròs amb calamars i carxofes


Aquesta recepta és fruit de la improvisació, però ha resultat tot un èxit!. 

Tenia dos calamars que havia comprat a la Sandra, la meva peixatera, i havia pensat fer-los a la planxa, darrera d’un plat de pasta. Però aleshores el Josep Maria, el meu marit, m’ha dit que feia temps que no feia arròs... 

Com que tenia a la nevera unes carxofes que calia gastar, se m’ha acudit que podia fer un arròs a la cassola amb els calamars i les carxofes. 

I ha resultat una combinació de gustos excel·lent!. Segur que el torno a fer aviat!.






Ingredients:   2 calamars
                       4 Carxofes 
                       1 Ceba
                       3 Alls 
                       2 Tomàquets madurs
                       Arròs bomba
                       Sal I pebre negre
                       Aigua




Elaboració: 

Netegem els calamars i els tallem a rodanxes. Tallem les aletes per la meitat i les potes a trossos.

Treiem les fulles dures de les carxofes i les tallem en quatre trossos. Les salem, les enfarinem i les fregim. Les reservem. 

Tallem la ceba ben petita i els alls a trossets.

Ratllem el tomàquet.

A una paella amb oli sofregim a foc molt lent la ceba i els alls. 

Quan la ceba estigui transparent, hi afegim els calamars i hi donem un parell de voltes. 

Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt, remenant de tant en tant. 

Quan el tomàquet estigui cuit afegim les carxofes, ho barregem tot bé i ho deixem coure una mica.


 



Mentrestant posem l’aigua a bullir (la quantitat dependrà de l’arròs que fem servir, però normalment per a l’arròs bomba és de 3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs). 

Encenem el forn i l’escalfem fins a 180ºC. 

Quan el forn estigui calent i l’aigua bulli, posem el sofregit i l’arròs a la cassola de fang i hi donem un parell de voltes. 

Hi afegim l’aigua, sal i pebre. 

Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. 






 Aleshores ho tapem amb paper d’alumini i ho posem al forn 16’ (o el temps que ens indiqui l’arròs que fem servir). 

Passat aquest temps, treiem la cassola del forn, ho deixem reposar una mica, i a menjar... 





Ho repeteixo: boníssim!!!!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada