dissabte, 29 de febrer del 2020

Porros amb salsa


Aquesta recepta la vaig veure al programa de Canal Cocina “Cocina con Blanca”

Jo no tinc gaire costum de cuinar amb porro, però aquest plat em va agradar molt i vaig pensar que podia provar de fer-lo. Ella el va fer amb pernil dolç, però jo vaig pensar que quedaria més gustós amb pernil salat, o bé amb cansalada o beicon. 

També crec que ha de quedar molt bé amb calçots en lloc de porro. Ho hauré de provar!.

És una mica entretingut de fer, però el resultat val la pena. Us l’aconsello!









Ingredients:   5 porros (no gaire gruixuts)
                       10 talls (prims) de pernil salat
                       ½ ceba
                       1 gra d’all
                       1 ou
                       1 cullerada de farina 
                       sal
                       pebre vermell dolç i picant (de La Vera) 


Preparació: 

Posem una olla o una cassola amb aigua i sal al foc.

Netegem els porros: 







Tallem la punta  i els hi treiem la primera capa. Després tallem la part verda i la resta la tallem en dos trossos més o menys de la mateixa mida. 




Netegem bé la part verda per assegurar-nos que no hi queda gens de terra. Si cal, treiem una segona capa. 

Posem els trossos de porro a l’olla i els deixem coure uns 10’, fins que veiem que estan cuits (dependrà del gruis que tinguin). 

Les parts verdes no les aprofitarem, però ens donaran gust a l’aigua.

Quan estiguin cuits, treiem els trossos blancs i els posem  una escorredora. 






Les parts verdes les podem llençar. 

Reservem l’aigua.

Un cop estiguin escorreguts, els aixuguem bé amb paper de cuina.

Emboliquem cada tros de porro amb un tall de pernil salat. 






Els passem per farina, ou i altre cop farina i els fregim a una paella amb oli a foc fort. 

Els reservem.

Ara fem la salsa:

Tallem la ceba i l’all a trossets petits. 

Ho sofregim a una paella amb una mica d’oli a foc fluix. 

Quan la ceba estigui transparent, posem una cullerada de farina i remenem bé. Ho deixem un parell de minuts perquè es cogui. 

Afegim a poc a poc brou de bullir els porros mentre anem remenant (fem una velouté), fins tenir prou salsa per cobrir els trossos de porro. 

(El brou que ens sobri el podem guardar a la nevera i aprofitar-lo per fer una crema de verdures, per exemple…).

Posem sal i una mica de pebre vermell dolç i picant i ho remenem bé. 






Ho aboquem a una cassola. 






Afegim els porros i sacsegem la cassola perquè la salsa es reparteixi bé. La posem a foc suau uns 10’ perquè es barregin bé els gustos. 




I ja ho tenim a punt!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada