A casa ens
agrada molt la pizza, i en faig tot
sovint.
Tenir amassadora és un aventatge, perquè es fa la massa en un tres i no res. L’únic que cal tenir en compte és que com que la massa ha de llevar, si volem menjar pizza per sopar has de posar-te a fer-la després de dinar, per donar-li temps a què pugi.
La veritat és que és un menjar molt agraït, perquè queda bo li posis el que li posis.
A nosaltres ens agrada molt la combinació de ceba i tonyina, amb la seva salsa de tomàquet i mozzarella, evidentment!.
Tenir amassadora és un aventatge, perquè es fa la massa en un tres i no res. L’únic que cal tenir en compte és que com que la massa ha de llevar, si volem menjar pizza per sopar has de posar-te a fer-la després de dinar, per donar-li temps a què pugi.
La veritat és que és un menjar molt agraït, perquè queda bo li posis el que li posis.
A nosaltres ens agrada molt la combinació de ceba i tonyina, amb la seva salsa de tomàquet i mozzarella, evidentment!.
Ingredients:
Per a la
massa de la pizza: 200 g de farina
100 ml d’aigua
12 g de llevat de forner
1 raig
d’oli d’oliva
Un polsim de sal
Per al farciment: salsa de tomàquet (millor si és
casolana)
orenga
1 ceba de figueres
2 llaunes de tonyina en oli d’oliva
50 g de
mozzarella ratllada
Elaboració:
Primer
fem la massa de la pizza:
Posem la farina en un bol. Hi afegim la sal i ho
barregem bé.
Desfem el llevat amb l’aigua tèbia i ho aboquem al bol. Afegim un
bon raig d’oli d’oliva i ho barregem amb una espàtula.
Ho amassem a mà o a
màquina fins que ens quedi una massa fina que quan l’estirem amb els dits no
se’ns trenqui. (Jo la faig amb la KA: uns 10’ a velocitat 2).
Fem una bola
amb la massa i la posem a un bol empolsinat amb una mica de farina. El tapem
amb un drap i el deixem a un lloc atemperat fins que dobli el volum (entre 1
hora i 1 hora i mitja, segons la temperatura ambient).
(Jo, a l’hivern la poso a
prop d’un radiador).
Quan hagi pujat, empolsinem el marbre amb farina i hi posem
la massa. L’estenem amb el corró (o bé estirant amb les mans) fins que ens
quedi un rectangle més o menys fi, i la
posem a una safata d’anar al forn coberta amb paper vegetal.
La tapem amb un
drap i la deixem que torni a pujar (de ½ hora a 1 hora, aproximadament).
Encenem el forn a 200 ºC.
Repartim
la salsa de tomàquet per sobre de la pizza, i l’empolsimem amb l’orenga.
Tallem
la ceba en juliana una mica prima, hi posem sal i la repartim per tota la
pizza.
Obrim les llaunes de tonyina, escorrem l’oli i el repartim per sobre la
ceba.
Finalment, ho cobrim tot amb la mozzarella.
Ho coem al forn uns 20’, o
fins que la massa estigui cuita.
Si veiem que encara no està cuita però se’ns
torra de sobre, la cobrim amb un tros de paper d’alumini.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada