dilluns, 23 de març del 2020

Pizza de tonyina i ceba


A casa ens agrada molt la pizza, i en faig tot sovint. 

Tenir amassadora és un aventatge, perquè es fa la massa en un tres i no res. L’únic que cal tenir en compte és que com que la massa ha de llevar, si volem menjar pizza per sopar has de posar-te a fer-la després de dinar, per donar-li temps a què pugi. 

La veritat és que és un menjar molt agraït, perquè queda bo li posis el que li posis. 

A nosaltres ens agrada molt la combinació de ceba i tonyina, amb la seva salsa de tomàquet i mozzarella, evidentment!.

 




Ingredients: 

Per a la massa de la pizza:   200 g de farina
                                           100 ml d’aigua
                                           12 g de llevat de forner
                                           1 raig d’oli d’oliva
                                           Un polsim de sal

Per al farciment:    salsa de tomàquet (millor si és casolana)
                             orenga
                             1 ceba de figueres
                             2 llaunes de tonyina en oli d’oliva
                             50 g de mozzarella ratllada 


Elaboració:

Primer fem la massa de la pizza:

Posem la farina en un bol. Hi afegim la sal i ho barregem bé.

Desfem el llevat amb l’aigua tèbia i ho aboquem al bol. Afegim un bon raig d’oli d’oliva i ho barregem amb una espàtula. 

Ho amassem a mà o a màquina fins que ens quedi una massa fina que quan l’estirem amb els dits no se’ns trenqui. (Jo la faig amb la KA: uns 10’ a velocitat 2).

Fem una bola amb la massa i la posem a un bol empolsinat amb una mica de farina. El tapem amb un drap i el deixem a un lloc atemperat fins que dobli el volum (entre 1 hora i 1 hora i mitja, segons la temperatura ambient). 

(Jo, a l’hivern la poso a prop d’un radiador).

Quan hagi pujat, empolsinem el marbre amb farina i hi posem la massa. L’estenem amb el corró (o bé estirant amb les mans) fins que ens quedi un rectangle més o menys fi, i la posem a una safata d’anar al forn coberta amb paper vegetal. 

La tapem amb un drap i la deixem que torni a pujar (de ½ hora a 1 hora, aproximadament).





 
Encenem el forn a 200 ºC.

Repartim la salsa de tomàquet per sobre de la pizza, i l’empolsimem amb l’orenga.

Tallem la ceba en juliana una mica prima, hi posem sal i la repartim per tota la pizza.

Obrim les llaunes de tonyina, escorrem l’oli i el repartim per sobre la ceba. 

Finalment, ho cobrim tot amb la mozzarella.





 
Ho coem al forn uns 20’, o fins que la massa estigui cuita. 

Si veiem que encara no està cuita però se’ns torra de sobre, la cobrim amb un tros de paper d’alumini.











    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada