diumenge, 4 d’agost del 2013

Bacallà amb albergínies

Ja sabeu que a casa ens agrada molt el bacallà. Una de les nostres receptes preferides és aquesta: bacallà amb albergínies. És un plat típic del poble del meu pare: Torroja del Priorat. Quan ell era petit, a l’estiu, com que tenien albergínies de l’hort, en menjaven tot sovint. En aquells temps el bacallà era un producte molt barat, no com ara!.


És un plat molt senzill, però el resultat és realment espectacular. I es pot fer d’un dia per l’altre, cosa que sempre és interessant. Us animo a què el proveu!.






Ingredients:     Bacallà dessalat, a trossos
                         Albergínies
                         Alls
                         Farina
                         Pebre vermell dolç i picant (jo faig servir Pimentón de La Vera)
                         Oli d’oliva i sal


Preparació:

Rentem les albergínies i les tallem al llarg o a rodanxes. Les salem i les deixem en una escorredora perquè deixin anar l’aigua.

Enfarinem el bacallà i el fregim. El deixem en un plat amb paper de cuina perquè s’escorri tot l’oli.



Eixuguem els talls d’albergínia amb paper de cuina, els enfarinem i els fregim. Els deixem també en un plat amb paper de cuina perquè s’escorri l’oli.
Ara toca fer la salsa: de fet és com una beixamel una mica clara, però fent servir aigua en lloc de llet i afegint-hi el pebre vermell. El pebre vermell hi dóna una mica de color i també de gust. (Jo vaig posar una parell de cullerades de farina per uns 3/4 de litre d’aigua).

Pelem els alls (4 o 5).

Posem al foc una cassola amb un bon raig d’oli. Quan sigui calent, hi sofregim els alls sencers. Quan comencin a posar-se rossos, els treiem i els reservem.

Tirem la farina i la sofregim. Hi anem afegint l’aigua mentre anem remenant, per evitar que se’ns facin grumolls. (Si ens en queda algun, hi passem la batedora fins que ens quedi una barreja homogènia).

Hi posem sal i una mica de pebre vermell picant i una mica de dolç. Ho remenem bé, hi afegim els alls i ho deixem coure un parell de minuts.

Ara ja hi podem posar el bacallà i les albergínies i deixar-ho coure tot junt una bona estona a foc lent (remenant de tant en tant), perquè es barregin bé els sabors.

I a menjar s'ha dit!.






3 comentaris:

  1. Ummmmm que bo! A casa el bacallà només m'agrada a mi així que no en faig mai: quina ràbia!!!

    ResponElimina
  2. Una combinació boníssima i molt sana! La salseta, molt original, almenys jo no la coneixia. Mmm!
    Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta salsa és típica del Priorat i la utilitzen també a d'altres receptes, com la truita amb suc: és una truita de mongetes i espinacs que després es posa a fer "xup xup" en aquesta salsa. És molt bona!. Ja la faré algun dia, però quan no faci tant calor, perquè és un plat força consistent i ara no ve massa de gust!

      Elimina