diumenge, 8 de febrer del 2015

Tonyina amb ceba i tomàquet

Aquesta recepta la tenia pendent de penjar des de fa temps... i per fi li ha arribat l’hora!. 

És un d’aquells plats senzills però que queden fabulosos perquè els ingredients ho són. En aquest cas es tracta d’unes rodanxes de tonyina “yellowfin”, que segons em va explicar el Jordi, el meu peixeter, és la millor... 

La vaig fer només amb ceba, tomàquet i uns alls, i va quedar deliciosa!.







Ingredients:    Tonyina a rodanxes
                        1 ceba de figueres grossa
                        2 tomàquets madurs
                        4 grans d’all
                        Julivert
                        Oli, sal i pebre negre



Elaboració:

Tallem la ceba en juliana i els alls a làmines. 

Ho posem a una paella ampla i fonda (o una cassola) amb oli oli i ho sofregim a foc lent.

Quan la ceba estigui transparent, hi afegim el tomàquet tallat a trossos. Hi posem sal i pebre negre, ho barregem bé i ho deixem coure, remenant de tant en tant, fins que el tomàquet sigui cuit. 

Salem i empebrem les rodanxes de tonyina i les afegim a la paella. 

Les deixem coure dos o tres minuts (segons el gruix que tinguin), sacsejant la paella de tant en tant, i les tombem perquè es coguin per l’altra banda. No les deixem massa estona perquè no ens quedin massa fetes. 

Ho empolsinem amb el julivert picat, i ja ho tenim...

El resultat: un veritable plat de luxe!









 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada