Aquest és un
plat típic de la terra del meu pare: el Priorat.
A casa ens agrada molt, i en
faig tot sovint. És una truita de mongetes i espinacs, que un cop feta es posa
a coure una estona en una salsa també típica d’aquella zona (la mateixa que es
fa per al bacallà amb albergínies).
La veritat és que està boníssima...sobretot si l'acompanyem amb un bon vi de la terra!
Ingredients: 300 g de
mongetes seques cuites (poden ser de pot)
200 g d’espinacs congelats (no en tenia de frescos...)
4 ous
Cansalada viada
4 grans d’all
2 cullerades de farina
¾ l d’aigua
Pebre vermell dolç i picant (jo faig servir Pimentón de la Vera)
Oli d’oliva i sal
200 g d’espinacs congelats (no en tenia de frescos...)
4 ous
Cansalada viada
4 grans d’all
2 cullerades de farina
¾ l d’aigua
Pebre vermell dolç i picant (jo faig servir Pimentón de la Vera)
Oli d’oliva i sal
Elaboració:
Descongelem els espinacs (o els coem, si són frescos) i els escorrem bé. Els salem.
Aboquem les mongetes a una escorredora per eliminar tot el suc.
Tallem la cansalada a trossets.
A una paella amb una mica d’oli, sofregim la cansalada. Quan comenci a daurar-se, afegim les mongetes, ho barregem tot bé i ho deixem coure una mica. Ho reservem.
A una altra paella amb una mica d’oli, sofregim una mica els espinacs.
Posem els ous en un bol i els batem. Afegim les mongetes i els espinacs i ho barregem bé.
Untem amb oli una paella de 24 cm i hi quallem la truita (ha de quedar gruixuda). La reservem.
Posem un bon raig d’oli a una cassola. Quan estigui calent, hi sofregim els alls sencers i pelats.
Quan comencin a daurar-se, els treiem i els reservem.
Tirem dues cullerades de farina en l’oli de fregir els alls. La remenem bé perquè no se’ns enganxi. Quan estigui cuita, hi anem afegint l’aigua a poc a poc sense deixar de remenar. Quan arrenqui el bull, es començarà a espessir (igual que si fessim una beixamel, però en lloc de llet hi posem aigua).
Posem sal i una mica de pebre vermell dolç i una mica de picant. Ho remenem fins que el pebre s’hagi barrejat bé. Hi afegim els alls.
Posem la truita dins la cassola i ho deixem fer xup xup una bona estona.
Descongelem els espinacs (o els coem, si són frescos) i els escorrem bé. Els salem.
Aboquem les mongetes a una escorredora per eliminar tot el suc.
Tallem la cansalada a trossets.
A una paella amb una mica d’oli, sofregim la cansalada. Quan comenci a daurar-se, afegim les mongetes, ho barregem tot bé i ho deixem coure una mica. Ho reservem.
A una altra paella amb una mica d’oli, sofregim una mica els espinacs.
Posem els ous en un bol i els batem. Afegim les mongetes i els espinacs i ho barregem bé.
Untem amb oli una paella de 24 cm i hi quallem la truita (ha de quedar gruixuda). La reservem.
Posem un bon raig d’oli a una cassola. Quan estigui calent, hi sofregim els alls sencers i pelats.
Quan comencin a daurar-se, els treiem i els reservem.
Tirem dues cullerades de farina en l’oli de fregir els alls. La remenem bé perquè no se’ns enganxi. Quan estigui cuita, hi anem afegint l’aigua a poc a poc sense deixar de remenar. Quan arrenqui el bull, es començarà a espessir (igual que si fessim una beixamel, però en lloc de llet hi posem aigua).
Posem sal i una mica de pebre vermell dolç i una mica de picant. Ho remenem fins que el pebre s’hagi barrejat bé. Hi afegim els alls.
Posem la truita dins la cassola i ho deixem fer xup xup una bona estona.
Bon profit!
Podem fer una versió
més senzilla d’aquesta recepta posant els espinacs i les mongetes sense
sofregir i sense posar la cansalada. També està molt bona, però no queda tan
gustosa...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada