Aquesta
recepta és del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”. És molt fàcil
de fer i surt un gelat boníssim...
Per compensar el no utilitzar geladora i poder aconseguir un gelat cremós i sense cristalls de gel, cal remenar-lo un parell de cops mentre es congela.
La veritat és que queda molt bo. Si el feu, segur que repetireu!.
Per compensar el no utilitzar geladora i poder aconseguir un gelat cremós i sense cristalls de gel, cal remenar-lo un parell de cops mentre es congela.
La veritat és que queda molt bo. Si el feu, segur que repetireu!.
Ingredients: 4 rovells d’ou
½ l de llet
150 g de sucre
½ sobre de sucre avainillat
200 ml de nata per muntar (35% MG)
100 g de xocolata negra Nestlé Postres
Preparació:
Posem la llet al foc fins que arrenqui el bull. Apaguem i reservem.
Mentrestant, batem els rovells amb el sucre i el sucre avainillat (amb la batedora de varetes o la KA) fins que blanquegin.
Ho aboquem a un pot i hi afegim a poc a poc la llet bullent, remenant enèrgicament. Ho posem al foc, sense deixar de remenar, fins que arrenqui el bull.
Enretirem el pot del foc i seguim remenant uns segons més.
Aboquem la meitat de la crema en un bol i hi afegim la xocolata trossejada. Ho remenem fins que la xocolata s’hagi fos del tot i ens quedi una mescla homogènia.
Deixem refredar les dues cremes, remenant de tant en tant.
Quan estiguin fredes del tot, aboquem la crema de vainilla a una safata d’alumini (o qualsevol altre recipient que tinguem) i la crema de xocolata en una altra.
Les posem al congelador.
Mentrestant muntem la nata.
Quan les cremes portin aproximadament 1 hora al congelador, les treiem. Estaran començant a gelar-se pels costats però pel mig encara estaran toves.
Posem la meitat de la nata a cada safata i ho remenem bé amb un batedor fins que ens quedi una crema fina.
Aleshores ho tornem a posar al congelador fins el moment de menjar-lo.
I ja el tenim a punt!
½ l de llet
150 g de sucre
½ sobre de sucre avainillat
200 ml de nata per muntar (35% MG)
100 g de xocolata negra Nestlé Postres
Preparació:
Posem la llet al foc fins que arrenqui el bull. Apaguem i reservem.
Mentrestant, batem els rovells amb el sucre i el sucre avainillat (amb la batedora de varetes o la KA) fins que blanquegin.
Ho aboquem a un pot i hi afegim a poc a poc la llet bullent, remenant enèrgicament. Ho posem al foc, sense deixar de remenar, fins que arrenqui el bull.
Enretirem el pot del foc i seguim remenant uns segons més.
Aboquem la meitat de la crema en un bol i hi afegim la xocolata trossejada. Ho remenem fins que la xocolata s’hagi fos del tot i ens quedi una mescla homogènia.
Deixem refredar les dues cremes, remenant de tant en tant.
Quan estiguin fredes del tot, aboquem la crema de vainilla a una safata d’alumini (o qualsevol altre recipient que tinguem) i la crema de xocolata en una altra.
Les posem al congelador.
Mentrestant muntem la nata.
Quan les cremes portin aproximadament 1 hora al congelador, les treiem. Estaran començant a gelar-se pels costats però pel mig encara estaran toves.
Posem la meitat de la nata a cada safata i ho remenem bé amb un batedor fins que ens quedi una crema fina.
Aleshores ho tornem a posar al congelador fins el moment de menjar-lo.
I ja el tenim a punt!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada