dissabte, 22 de setembre del 2018

Gelat de vainilla i de xocolata


Aquesta recepta és del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”. És molt fàcil de fer i surt un gelat boníssim... 

Per compensar el no utilitzar geladora i poder aconseguir un gelat cremós i sense cristalls de gel, cal remenar-lo un parell de cops mentre es congela.

La veritat és que queda molt bo. Si el feu, segur que repetireu!.

Podem aprofitar les clares fent unes llengües de gat per acompanyar...






Ingredients:   4 rovells d’ou
                       ½ l de llet
                       150 g de sucre
                       ½ sobre de sucre avainillat
                       200 ml de nata per muntar (35% MG)
                       100 g de xocolata negra Nestlé Postres



Preparació:

Posem la llet al foc fins que arrenqui el bull. Apaguem i reservem.

Mentrestant, batem els rovells amb el sucre i el sucre avainillat (amb la batedora de varetes o la KA) fins que blanquegin. 

Ho aboquem a un pot i hi afegim a poc a poc la llet bullent, remenant enèrgicament. Ho posem al foc, sense deixar de remenar, fins que arrenqui el bull. 

Enretirem el pot del foc i seguim remenant uns segons més. 

Aboquem la meitat de la crema en un bol i hi afegim la xocolata trossejada. Ho remenem fins que la xocolata s’hagi fos del tot i ens quedi una mescla homogènia.

Deixem refredar les dues cremes, remenant de tant en tant. 

Quan estiguin fredes del tot, aboquem la crema de vainilla a una safata d’alumini (o qualsevol altre recipient que tinguem) i la crema de xocolata en una altra. 






Les posem al congelador. 

Mentrestant muntem la nata. 

Quan les cremes portin aproximadament 1 hora al congelador, les treiem. Estaran començant a gelar-se pels costats però pel mig encara estaran toves. 

Posem la meitat de la nata a cada safata i ho remenem bé amb un batedor fins que ens quedi una crema fina. 











Aleshores ho tornem a posar al congelador fins el moment de menjar-lo. 


I ja el tenim a punt!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada