L’altre
dia vàrem tenir un dinar familiar, i com és habitual, em vaig encarregar jo de
fer les postres...
Vaig decidir fer un pastís de trufa, que feia molt de temps que no havia fet. Com que a tots ens agrada molt la xocolata, l’èxit estava assegurat!.
Per alegrar-lo una mica, en lloc de farcir-lo de trufa, com faig habitualment, el vaig farcir amb melmelada de taronja casolana. Va quedar boníssim!.
Vaig decidir fer un pastís de trufa, que feia molt de temps que no havia fet. Com que a tots ens agrada molt la xocolata, l’èxit estava assegurat!.
Per alegrar-lo una mica, en lloc de farcir-lo de trufa, com faig habitualment, el vaig farcir amb melmelada de taronja casolana. Va quedar boníssim!.
Ingredients:
Per al pa de pessic: 6 ous
200 g de sucre
200 g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
Per al farciment i la cobertura: 400 ml de nata per muntar (35,1% MG)
200 g de xocolata Nestlé Postres
1 pot de melmelada de taronja
Elaboració:
Primer de tot fem el pa de pessic. Com que érem força colla, el vaig fer de 6 ous en lloc de 4, com faig habitualment.
Encenem el forn a 200ºC.
Folrem el motlle amb paper de forn (o l’untem bé amb mantega).
Barregem el llevat amb la farina.
Posem els ous sencers (rovell i clara) en un bol i els muntem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que doblin el volum.
Anem afegint a poc a poc la farina tamissada, mentre barregem amb una espàtula de fusta o una llengua, amb molta cura perquè no ens baixin els ous.
Aboquem la barreja dins del motlle. El sacsegem una mica perquè la massa es reparteixi bé.
Ho posem al forn i baixem la temperatura a 180ºC.
Ho deixem fins que estigui cuit. El temps variarà segons la mida del motlle i el gruix de massa, i del forn, però com a mínim hem de comptar 20’. En el meu cas, com que la massa en cru em va omplir gairebé el motlle fins dalt, va pujar molt i el vaig haver de deixar al voltant d’1 hora. Cal anar controlant.
Per saber si està cuit, punxem amb un escuradents. Si surt net, és que ja està. Si no, el deixem una mica més.
Si veiem que se’ns torra massa de sobre, el cobrim amb un tros de paper d’alumini.
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Mentre es cou el pa de pessic, podem preparar la pasta de trufa:
Posem a un cassó el nata líquida i la posem al foc (a foc fluix). Quan veiem que vol arrencar el bull, treiem el pot del foc i hi afegim la xocolata a trossos.
Anem remenant amb una espàtula de fusta fins que tota la xocolata s’hagi fos i aleshores ho remenem bé amb al batedor fins que ens quedi una barreja homogènia i lluent.
Ho deixem refredar. Un cop fred, ho posem a la nevera fins al moment de muntar-la.
(És millor fer el pa de pessic i la pasta de trufa el dia abans).
Ara ja podem acabar el pastís.
Posem la pasta de trufa en un bol i la muntem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que ens quedi una consistència com de nata.
Posem el pa de pessic a sobre d’una superfície plana una mica elevada.
El partim per la meitat, treiem la part de sobre i repartim la melmelada de taronja per tota la superfície (si la melmelada té trossos grossos de pell de taronja, la trinxem una mica amb la batedora).
Tornem a posar la capa de sobre
i amb una espàtula prima o un ganivet sense serra anem repartint la trufa per la part de sobre i els costats del pa de pessic, fins que quedi tot ben cobert.
Després, posem trufa a la mànega pastissera i fem uns dibuixos per tota la vora i el centre del pastís. Amb molta cura, ajudant-nos d'un parell d'espàtules o ganivets llargs, el posem a una safata amb blonda.
El posem a la nevera fins el moment de menjar. I a gaudir!
Per al pa de pessic: 6 ous
200 g de sucre
200 g de farina
1 culleradeta de llevat en pols
Per al farciment i la cobertura: 400 ml de nata per muntar (35,1% MG)
200 g de xocolata Nestlé Postres
1 pot de melmelada de taronja
Elaboració:
Primer de tot fem el pa de pessic. Com que érem força colla, el vaig fer de 6 ous en lloc de 4, com faig habitualment.
Encenem el forn a 200ºC.
Folrem el motlle amb paper de forn (o l’untem bé amb mantega).
Barregem el llevat amb la farina.
Posem els ous sencers (rovell i clara) en un bol i els muntem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que doblin el volum.
Anem afegint a poc a poc la farina tamissada, mentre barregem amb una espàtula de fusta o una llengua, amb molta cura perquè no ens baixin els ous.
Aboquem la barreja dins del motlle. El sacsegem una mica perquè la massa es reparteixi bé.
Ho posem al forn i baixem la temperatura a 180ºC.
Ho deixem fins que estigui cuit. El temps variarà segons la mida del motlle i el gruix de massa, i del forn, però com a mínim hem de comptar 20’. En el meu cas, com que la massa en cru em va omplir gairebé el motlle fins dalt, va pujar molt i el vaig haver de deixar al voltant d’1 hora. Cal anar controlant.
Per saber si està cuit, punxem amb un escuradents. Si surt net, és que ja està. Si no, el deixem una mica més.
Si veiem que se’ns torra massa de sobre, el cobrim amb un tros de paper d’alumini.
Un cop cuit, el treiem del forn i el deixem refredar a sobre d’una reixeta.
Mentre es cou el pa de pessic, podem preparar la pasta de trufa:
Posem a un cassó el nata líquida i la posem al foc (a foc fluix). Quan veiem que vol arrencar el bull, treiem el pot del foc i hi afegim la xocolata a trossos.
Anem remenant amb una espàtula de fusta fins que tota la xocolata s’hagi fos i aleshores ho remenem bé amb al batedor fins que ens quedi una barreja homogènia i lluent.
Ho deixem refredar. Un cop fred, ho posem a la nevera fins al moment de muntar-la.
(És millor fer el pa de pessic i la pasta de trufa el dia abans).
Ara ja podem acabar el pastís.
Posem la pasta de trufa en un bol i la muntem amb la batedora de varetes (jo, amb la KA) fins que ens quedi una consistència com de nata.
Posem el pa de pessic a sobre d’una superfície plana una mica elevada.
El partim per la meitat, treiem la part de sobre i repartim la melmelada de taronja per tota la superfície (si la melmelada té trossos grossos de pell de taronja, la trinxem una mica amb la batedora).
Tornem a posar la capa de sobre
i amb una espàtula prima o un ganivet sense serra anem repartint la trufa per la part de sobre i els costats del pa de pessic, fins que quedi tot ben cobert.
Després, posem trufa a la mànega pastissera i fem uns dibuixos per tota la vora i el centre del pastís. Amb molta cura, ajudant-nos d'un parell d'espàtules o ganivets llargs, el posem a una safata amb blonda.
El posem a la nevera fins el moment de menjar. I a gaudir!
Que rica y bonita te quedó.Como lo natural no hay nada huuuu.Buenas noches querida Marta.Bssss
ResponEliminaGracias Doris. En este caso, además de natural es una receta muy simple, nada complicada. A veces nos olvidamos de que no hace falta cocinar recetas sofisticadas para comer de lujo... Un abrazo
Elimina