Ja
estem en plena temporada de préssecs, i com cada any, el meu sogre ens en ha
donat dels del seu hort. Estan molt bons, perquè han madurat a
l’arbre, però te’ls has de menjar de pressa perquè no es facin malbé.
O sigui
que d’entrada vaig fer uns quants pots de melmelada amb els més madurs, i també
he aprofitat per provar algunes postres noves...
Una
de les coses que he fet ha estat una galette. És una
recepta francesa, i consisteix en una base rodona de pasta brisa, al centre de
la qual es posa la fruita i després es plega pels costats, tapant-la en part, i
es cou al forn.
No és difícil de preparar, i
la veritat és que ha quedat molt bona. Jo l’he fet amb préssec, però es pot fer
amb qualsevol fruita.
Us poso la recepta per si la voleu provar...
Ingredients:
Per a la base: 150 g de farina
75 g de mantega
50 g de sucre
1 ou petit
Per al farcit: préssecs
1 cullerada de sucre
½ cullerada de sucre avainillat (o essència de vainilla)
sucre de llustre
Elaboració:
Primer fem la base:
A un bol posem la farina, la mantega ben freda a trossets, el sucre i l’ou.
Ho barregem tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la.
Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola.
L’emboliquem amb film i la deiem a la nevera una mitja hora.
Mentrestant preparem els préssecs:
Pelem els préssecs i els tallem a trossos no massa petits. Els posem a un bol i hi afegim 1 cullerada de sucre i el sucre avainillat.
Ho remenem bé i ho deixem reposar.
Encenem el forn a 180ªC.
Folrem una safata d’anar al forn amb paper.
Treiem la massa de la nevera i l’estenem amb el corró (posant una mica de farina a sota i el film amb què l’hem embolicat a sobre, perquè no se’ns enganxi), fins que ens quedi una làmina força fina amb forma circular.
Posem la làmina a la safata del forn.
Repartim els trossos de préssec per tota la base, sense arribar a la vora.
Dobleguem les vores de massa cap al centre, de manera que cobreixi en part els préssecs.
Ho empolsinem amb sucre de llustre
i ho posem al forn fins que veiem que la massa està daurada (aproximadament uns 30’, segons el forn).
Quan estigui cuita, la treiem del forn i la deixem refredar a sobre una reixeta.
Quan l’anem a servir, la passem amb molta cura (és molt fràgil!) a una safata.
Es pot menjar tèbia o freda, de les dues maneres està boníssima.
Per a la base: 150 g de farina
75 g de mantega
50 g de sucre
1 ou petit
Per al farcit: préssecs
1 cullerada de sucre
½ cullerada de sucre avainillat (o essència de vainilla)
sucre de llustre
Elaboració:
Primer fem la base:
A un bol posem la farina, la mantega ben freda a trossets, el sucre i l’ou.
Ho barregem tot amb els dits, com si ho esmicolessim, de manera que poc a poc tota la farina quedi humida i s’ajunti ella sola amb facilitat, sense forçar-la.
Un cop unida i gairebé sense treballar-la, funyim la massa unes 3 o 4 vegades amb la palma de la mà i fem una bola.
L’emboliquem amb film i la deiem a la nevera una mitja hora.
Mentrestant preparem els préssecs:
Pelem els préssecs i els tallem a trossos no massa petits. Els posem a un bol i hi afegim 1 cullerada de sucre i el sucre avainillat.
Ho remenem bé i ho deixem reposar.
Encenem el forn a 180ªC.
Folrem una safata d’anar al forn amb paper.
Treiem la massa de la nevera i l’estenem amb el corró (posant una mica de farina a sota i el film amb què l’hem embolicat a sobre, perquè no se’ns enganxi), fins que ens quedi una làmina força fina amb forma circular.
Posem la làmina a la safata del forn.
Repartim els trossos de préssec per tota la base, sense arribar a la vora.
Dobleguem les vores de massa cap al centre, de manera que cobreixi en part els préssecs.
Ho empolsinem amb sucre de llustre
i ho posem al forn fins que veiem que la massa està daurada (aproximadament uns 30’, segons el forn).
Quan estigui cuita, la treiem del forn i la deixem refredar a sobre una reixeta.
Quan l’anem a servir, la passem amb molta cura (és molt fràgil!) a una safata.
Es pot menjar tèbia o freda, de les dues maneres està boníssima.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada