Les
darreres vegades que havia comprat sípia l’havia fet a la planxa. Però l’altre
dia el Jordi, el meu peixeter, tenia unes sípies de platja molt maques i una
mica més grans de l’habitual i vaig pensar que era l’ocasió per fer-ne estofades
amb unes patates.
Aquesta mena de receptes van bé perquè si hi posem suficient quantitat de patates i de tall, ens serveixen de plat únic.
Ara us explico com les vaig fer...
Aquesta mena de receptes van bé perquè si hi posem suficient quantitat de patates i de tall, ens serveixen de plat únic.
Ara us explico com les vaig fer...
Ingredients:
Sípia
Patates
Ceba de figueres
Tomàquet ratllat
Vi blanc
All
Julivert
Ametlles torrades
Sal i
pebre negre
Si no teniu vi blanc n'hi podeu posar de negre... també hi va molt bé
Preparació:
Netegem
la sípia, reservant la melsa, i la tallem a trossos.
Pelem
les patates i les tallem a trossos mal tallats.
Trinxem
la ceba ben petita. La posem a una olla amb un raig d’oli i la sofregim a foc
lent. Quan estigui transparent, afegim la sípia i la deixem que doni l’aigua,
remenent de tant en tant. Després hi tirem un raig de vi blanc.
Quan s’hagi
evaporat el vi, afegim el tomàquet i la melsa tallada a trossets i ho anem
remenant fins que el tomàquet sigui cuit. Aleshores posem les patates, els hi
donem un parell de voltes i les cobrim d’aigua. Posem sal i pebre i deixem que
bullin fins que siguin cuites.
Mentrestant,
al morter, fem una picada amb els alls, el julivert i les ametlles i l’afegim a
l’olla quan faltin uns 5’ perquè les patates s’acabin de coure.
I a
dinar!.
una recepta de tota la vida i boníssima, Marta.
ResponEliminaLa cuina de casa! Quina gana Marta :)
ResponEliminaLa propera vegada que compri sípia provaré la recepta Marta.
ResponEliminaJulia