L’altre
dia, la meva amiga Teresa em va portar una bossa de faves i unes branques de
menta del seu hort, acabades de collir, o sigui que tocava fer les primeres
faves a la catalana de la temporada!.
El meu marit i jo ens vam passar una bona estona pelant-les (la veritat és que és una mica pesat, però què hi farem) i després les vaig coure seguint la recepta que sempre hem fet a casa...
...Van quedar boníssimes!
Ingredients: Faves
Ceba tendra
Cansalada viada
Botifarra negra
Tomàquet
Alls
Vi blanc
Anís (unes gotes)
Menta fresca
Julivert
Llorer
Sal i pebre negre
Tallem la cansalada a daus.
A una olla, sofregim la ceba amb els alls i la cansalada.
Quan estigui rossa, hi afegim la botifarra negra i li donem un parell de voltes.
A continuació, hi tirem un bon raig de vi blanc.
Quan el vi s’hagi evaporat, posem el tomàquet ratllat o tallat a trossets.
Ho deixem coure una mica tot junt.
Afegim les faves a l’olla i les cobrim d’aigua.
Fem un ramet amb la menta, el llorer i el julivert. Per acabar, hi tirem unes gotes d’anís.
El meu marit i jo ens vam passar una bona estona pelant-les (la veritat és que és una mica pesat, però què hi farem) i després les vaig coure seguint la recepta que sempre hem fet a casa...
...Van quedar boníssimes!
Ingredients: Faves
Ceba tendra
Cansalada viada
Botifarra negra
Tomàquet
Alls
Vi blanc
Anís (unes gotes)
Menta fresca
Julivert
Llorer
Sal i pebre negre
Elaboració:
Tallem
la ceba petita i els alls a rodanxes.
Tallem la cansalada a daus.
A una olla, sofregim la ceba amb els alls i la cansalada.
Quan estigui rossa, hi afegim la botifarra negra i li donem un parell de voltes.
A continuació, hi tirem un bon raig de vi blanc.
Quan el vi s’hagi evaporat, posem el tomàquet ratllat o tallat a trossets.
Ho deixem coure una mica tot junt.
Afegim les faves a l’olla i les cobrim d’aigua.
Fem un ramet amb la menta, el llorer i el julivert. Per acabar, hi tirem unes gotes d’anís.
Ho
deixem coure a foc lent fins que les faves estiguin toves (el temps dependrà de
la mida de les faves). Aleshores hi posem sal i pebre i ho deixem una mica més.
I a menjar faves s’ha dit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada