diumenge, 12 de maig del 2013

Faves a la catalana

L’altre dia, la meva amiga Teresa em va portar una bossa de faves i unes branques de menta del seu hort, acabades de collir, o sigui que tocava fer les primeres faves a la catalana de la temporada!. 

El meu marit i jo ens vam passar una bona estona pelant-les (la veritat és que és una mica pesat, però què hi farem) i després les vaig coure seguint la recepta que sempre hem fet a casa...

...Van quedar boníssimes!








Ingredients:     Faves
                         Ceba tendra
                         Cansalada viada
                         Botifarra negra
                         Tomàquet
                         Alls
                         Vi blanc
                         Anís (unes gotes)
                         Menta fresca
                         Julivert
                         Llorer
                         Sal i pebre negre

 

Elaboració:

Tallem la ceba petita i els alls a rodanxes. 

Tallem la cansalada a daus.

A una olla, sofregim la ceba amb els alls i la cansalada. 

Quan estigui rossa, hi afegim la botifarra negra i li donem un parell de voltes. 

A continuació, hi tirem un bon raig de vi blanc. 

Quan el vi s’hagi evaporat, posem el tomàquet ratllat o tallat a trossets.  

Ho deixem coure una mica tot junt.

Afegim les faves a l’olla i les cobrim d’aigua. 

Fem un ramet amb la menta, el llorer i el julivert. Per acabar, hi tirem unes gotes d’anís. 

Ho deixem coure a foc lent fins que les faves estiguin toves (el temps dependrà de la mida de les faves). Aleshores hi posem sal i pebre i ho deixem una mica més. 

I a menjar faves s’ha dit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada