A casa ens agraden molt els
bolets. Quan n’és el temps, sortim sempre que podem a buscar-ne. Si hi ha sort
i en trobem força, aprofito per fer conserva i així en podem gaudir la resta de
l’any. Aquesta darrera tardor vaig fer un munt de pots de camagrocs!.
Un dels bolets que més ens
agrada és el cep. Com que per aquí, el Baix Llobregat, no se’n fan, en comprem
de dessecats per poder-ne menjar fora de temporada. L’altre dia ens va venir de
gust un arròs de ceps, o sigui que en vaig posar un bon grapat en remull per
rehidratar-los i ...
Ingredients: Ceps
secs
Arròs bomba
Ceba
Alls
Tomàquet
Aigua
Oli, sal i pebre negre
Preparació:
Ja he comentat altres vegades
que jo coc l’arròs al forn amb una cassola de fang, tapada amb paper d’alumini.
El sofregit el faig a una paella i després l’aboco a la cassola.
Posem aigua en un recipient (jo
vaig fer servir aigua de garrafa perquè no tingués gust de clor), hi afegim
els ceps i els deixem en remull com a mínim ½ hora.
Els colem i els deixem escórrer, guardant l’aigua.
Si els trossos de bolet són molt grossos, els tallem.
Trinxem la ceba ben petita i
l’all a làmines i ho sofregim a foc lent en una paella amb una mica d¡’oli.
Quan estigui cuit, hi afegim els ceps i ho sofregim una mica tot junt mentre anem remenant. Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt uns minuts.
Quan estigui cuit, hi afegim els ceps i ho sofregim una mica tot junt mentre anem remenant. Hi afegim el tomàquet ratllat i ho deixem coure tot junt uns minuts.
Mesurem l’aigua que ens ha
quedat de rehidratar els ceps. Com que per coure l’arròs tipus bomba necessitem
3 tasses d’aigua per cada tassa d’arròs, si no en tenim prou hi afegim aigua
clara fins a obtenir la quantitat adequada. La posem a bullir.
Encenem
el forn i l’escalfem fins a 180ºC.
Quan el forn estigui calent i l’aigua
bulli, tirem l’arròs a la paella i hi donem unes quantes voltes.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.
Posem tota la barreja a la cassola de fang i hi aboquem l’aigua, sal i pebre. Ho barregem bé i ho posem al foc fins que arrenqui el bull.
Aleshores ho tapem i ho posem al forn 18’.
Passat aquest temps, traiem la
cassola del forn i la deixm reposar 5’.
I ja està a punt per menjar!.
I ja està a punt per menjar!.
Amb aquesta recepta participo al concurs Mossegades del mes de maig de 2013
Sencillo y delicioso. En hora buena. Un abrazo.
ResponEliminaoh marta, que bo! A casa nostra, el cep també és el rei. Quina aroma que té més intens, ideal per fer arrossos i altres risottos!
ResponEliminaUna molt bon participació al concurs de tapes.
ResponEliminaNani
Ummmmm Marta, quina pinta! Segur que és boníssim i de ceps fa anys que no en menjo... :)
ResponEliminaUna abraçada