dilluns, 15 d’octubre del 2018

Pastís de trufa i taronja


L’altre dia vàrem tenir un dinar familiar, i com és habitual, em vaig encarregar jo de fer les postres...

Vaig decidir fer un pastís de trufa, que feia molt de temps que no havia fet. Com que a tots ens agrada molt la xocolata, l’èxit estava assegurat!. 

Per alegrar-lo una mica, en lloc de farcir-lo de trufa, com faig habitualment, el vaig farcir amb melmelada de taronja casolana. Va quedar boníssim!.







dissabte, 22 de setembre del 2018

Gelat de vainilla i de xocolata


Aquesta recepta és del llibre de la Montserrat Seguí “Cuinar és senzill”. És molt fàcil de fer i surt un gelat boníssim... 

Per compensar el no utilitzar geladora i poder aconseguir un gelat cremós i sense cristalls de gel, cal remenar-lo un parell de cops mentre es congela.

La veritat és que queda molt bo. Si el feu, segur que repetireu!.

Podem aprofitar les clares fent unes llengües de gat per acompanyar...






dimecres, 1 d’agost del 2018

Pastís de galetes, xocolata i nata


Aquestes són unes postres del receptari familiar, que la meva mare solia fer a l’estiu.

És un pastís fàcil de fer: només cal fer capes de galetes, nata muntada i xocolata desfeta i posar-lo unes hores a la nevera, per menjar-lo ben fred. I està boníssim!.
Jo el faig en una safata d’alumini de fer glaçons que encara tinc d’una antiga nevera de casa i que em va perfecte, perquè és la mida justa per a dues capes. Però podem fer servir un motlle de cake o qualsevol altre que ens agradi. O fer més capes. Només hem de tenir en compte que el motlle sigui prou alt...













dissabte, 21 de juliol del 2018

Bastonets de carbassó


Aquesta recepta la vaig veure al blog lesreceptesquemagraden i em va agradar, així que me la vaig guardar per fer-la en algun moment...

A casa ens agrada molt el carbassó i a l’estiu en faig tot sovint: en truita, farcit, o arrebossat per acompanyar algun plat de carn o peix.  Pero l'altre dia vaig decidir fer alguna cosa nova i vaig fer aquests bastonets. La veritat és que van quedar molt bons!. 

Els podem fer d’aperitiu, d’acompanyament d’un segon plat, per a un pica-pica o fins i tot de primer plat, si en fem suficient quantitat. És una manera diferent de menjar el carbassó. 

A més, i això sempre és interessant, és fàcil i força ràpid de fer!.





divendres, 15 de juny del 2018

Seitons en vinagre


Aquesta recepta és un clàssic. 

Els seitons en  vinagre es poden fer tot l’any, però ara amb la calor sembla que vénen més de gust aquests tipus de plats. Ens poden servir per a un pica pica, per a completar una amanida, per menjar amb una torrada per un sopar informal... 

A més, són molt fàcils de fer. L’únic problema és que hem d’esperar menjar-nos-els!. 

L’altra dia la Sandra, la meva peixatera, tenia uns seitons grans i molt macos, i vaig pensar que estarien genials en vinagre. I aquí els teniu!